Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shořel počítač

Od: smells* odpovědí: 6 změna:

Zdravím.Potřebuju radu.Asi před půl hodinou se z mého počítače ozvala děsná rána,zakouřilo se z něho a vypnul se a už pochopitelně nejde zapnout.

Otázka je co se spálilo.Deska nebo zdroj? Nebo snad něco jinýho,což nepředpokládam jelikož by počítač šel aspoň zapnout a házel by pípací chybu.Na desce žádné viditelné porušení není vidět ani z jedné strany,jako ožeh nebo popraskaný šváby,ale zdalo se mě jako by dým vycházel právě z desky.Zdroj se zda být v pořádku,i když do něho nevidím.

Dá se nějak otestovat zdroj bez desky? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

4x

Předpokládám, že máte ATX zdroj. Ten lze zapnout mimo PC trochu složitěji, viz. zde: www.allpc.estrank/...

Pokud se po zkratování dle návodu a zapojení do sítě začne točit alepsoň větrák zdroje je pravděpodobně funkční, ale ještě proměřte napětí na výstupech.

smells*
hodnocení

Díky přesně tohle jsem potřeboval.Takže je to jasný.Odešel zdroj.Jen doufám že neodpálil i něco jinýho.

hodnocení

3x

Zapůjči si někde náhradní zdroj, zapoj a uvidíš. Pokud ten svůj již nemáš v záruce, můžeš ho po vytažení ze sítě otevřít a podívat se dovnitř. Zvenku toho moc nepoznáš.

hodnocení

3x
S velkou pravděpodobností se uvařil a bouchnul kondík a to bud ve zdrojí, kde to jde poznat jako prasklé válečky s který čučí vata, neobo některé s válečků budou mít vypokuklý vršek, bud to jsou kondíky ve zdroji nebo ty blízko procsoru a jeho chlazení.Jen doplním že já jsem na deskách napajených AT zdroji normálně kondíky měnil za nové a desky jely jako nové..přeji štěstí at je to takováhle jednoduchá závada.

celp*
hodnocení

0x

Zdroj se otestovat dá.Vyndejte ho ven zapněte a změřte na výstupech napětí.(Multimetrem.)Pozor je to elektrický proud!

smells*
hodnocení

Takže podle testu co jsem provedl to bude na 90% zdroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]