Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze nainstalovat DVB-T kartu AirStar 2 TV

Od: pelvan odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem si televizní kartu Technisat a poprvé se mi ji povedlo nainstalovat bez problémů.

Pak jsem ji odinstaloval a podruhé už se mi nepodařilo nainstalovat DVB Viever z instalačního disku.

Instalace se zastaví na varovném hlášení: DVB - PC TV Star - InstallShield Wizard

"The hardware and device driver must be installed before instaling the application Softvare. Please refer to the Userś Guide for the hartware instalation procedure specific to your operating system.

Setup will now close."

Windows XP si tu kartu nějak sám rozpozná ve správci zařízení jako síťový adaptér se žlutým vykřičníkem a nejde s tím hnout.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

angelcze*
hodnocení

0x

Než začneš instalovat software, tak musíš nainstalovat ovladače (drivers). To je právě ten tvuj žlutý vykřičník. Takže z toho CD tam určitě budeš mít v nabídce instalaci ovladačů.

pelvan
hodnocení

Právě, že je na tom disku jenom jedna možnost instalace a na jiném počítači to jde.

angelcze*

Tak ten ovladač nainstaluj přímo v tom správci zařízení. Klikni pravým tlačítkem na to s tim žlutým vykřičníkem a dej aktualizovat driver (ovladač) pak vyhledej cestu k tomu CD.

pelvan

Děkuji, to bylo ono.

poel*
hodnocení

0x

Tuto kartu jsem na XPčkách instaloval asi 10x a vždycky to byl boj (nevím kde udělali soudruzi z Technisatu chybu, ale instalaci téhle věci rozhodně nelze nazvat jako intuitivní nebo přívětivou), ale nakonec jsem to nějak dal. Tentokrát ne. Ovladač z CD OK, karta se v systému hlásí, ale instalační aplikace ji nevidí. Tváří se jako by tam karta vůbec nebyla a instalační průvodce vždycky zhavaruje...
Nelze nainstalovat DVB-T kartu AirStar 2 TV
pelvan

Já jsem to celé odinstaloval a zkoušel nainstalovat znovu a pak se mi tam po neúspěšné instalaci objevil síťový adaptér se žlutým trojúhelníkem s vykřičníkem a pak už jsem pokračoval tak, jak píši níže:

poel*
hodnocení

0x

ještě screen "havárie" setupu...

Nelze nainstalovat DVB-T kartu AirStar 2 TV #2
pelvan

Musíš s instalačním CD v mechanice na ovládací panely, na systém, na Hardware, na spávce zařízení, kliknout na ten síťový adaptér se žlutým trojúhelníčkem myší a pravým tlačítkem myši vyvolat nabídku aktualizovat ovladač a spustit tu aktualizaci levým tlačítkem myši.

Po aktualizaci při níž bude možná windows trochu nadávat (to odklikat) by už měla instalace proběhnout úspěšně.

Přeji hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]