Nejste přihlášen/a.
Ahoj zlatí rádcové,
chtěla bych poprvé vyzkoušet nascenovat foto na Pc.
Jak na to?Manual mám,ale někam se schoval.Tak nevím co a jak?
Poraďte prosím
K scanování potřebujeme scanner.Zařízení,které fotografii zdigitalizuje stejně jako fotoaparát.Digitální formát se kabelem uloží do PC.
JABRAKA
Tak mám mult.tiskárnu EPSON SX405 a fotografii.
Tiskárna je již propojena s PC a tiskne.Takže už kabel snad není potřeba ne?
A co dál?
no, na ploše nebo v programech máš zástupce Epson Scan, ten spustíš, předtím vložíš do skeneru tedy tu fotku a dále podle návodu který jsem tedy našel jen anglicky, níže máš automatický překlad ale není na tom co pokazit jsou tam koukám jen dvě tlačítka, Scan (jestli je to česky tak možná skenovat a Customize (vlastní, či nastavení či podrobnosti to mohli nazvat česky), to Tě v začátcích nemusí zajímat. Jo a nahoře bude roletka, tam si vyber plný automat nebo full aut mode.
No a až se s tím trošku seznámíš tak si můžeš volit i ruční mod a pohrát si s nastavením, ale ty dnešní mašinky celkem obstojně zafungují i v automatickém režimu.
Jinak návod je ke stažení esupport.epson-europe.com/... je tedy v angličtině.
Ty možnosti jak skenovat jsou tam i další, tahle je ale nejjednodušší. Skenovat by měly zvládnout i další aplikace které to umí, takže pokud máš jinou oblíbenou tak by to mělo jít.
Toto je automatický překlad, ručne se mi to nechtělo:
Spuštění skenování s Epson Scan
Pokud chcete skenovat obrázek a uložte jej přímo do souboru, můžete začít Epson Scan jako "samostatný"program.
Položte originální dokument nebo fotografii na skeneru. Viz brožura pro podrobnosti.
Proveďte jeden z následujících začít Epson Scan.
Windows:
Double-klikněte EPSON Scan ikonu na ploše.
Nebo zvolte tlačítko Start ikonu nebo Start> Všechny programy nebo programy> EPSON> Epson Scan> EPSON Scan.
Mac OS X:
Otevřete složku Aplikace a double-klikněte na ikonu EPSON Scan.
Epson Scan okno.
Proveďte jednu z následujících akcí v závislosti na režimu skenování, který používáte.
Full Auto Mode
Je-li pole Mode v pravém horním rohu okna je nastavena na hodnotu Úplné automatický režim, klikněte na tlačítko Skenovat. Epson Scan automaticky vyhledává obrázek a uloží jej jako soubor ve formátu JPEG obrázky nebo Obrázky. Pokyny pro výběr volitelných nastavení, viz Použití Full Auto Mode.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.