Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesun uloženého z jednoho PC - do druhého PC

Od: zvedavec777® odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, jak nejlépe "přesunout" vše uložené ... z jednoho PC ... do druhého PC. Jinak řečeno - chci přejít na využívání jiného počítače, ... a hledám způsob, jak přesunout všechna data do PC jiného. - K převedení je obsazeno cca 10 GB ... z celkové kapacity HD ... 80 GB. Pouze pro bližší upřesnění uvádím, že v původním PC mám nainstalovaný registrovaný "XP profesional", ... a v novém je již předinstalovaný taktéž registrovaný "XP home", který bych chtěl na novém PC využívat. Díky za radu. *ua*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Nejjednodušší je použít externí USB disk. Data jednoduše zkopírujete na disk a poté do nového PC. Programy bude ale nutné nainstalovat znovu, ty takto jednoduše zkopírovat nelze.

alf*

přesně tak, to je asi nejjednodušší řešení, eventuálně by to šlo přes síť pokud ty počítače jsou v nějaké. Možno použít i kartu třeba z foťáku a čtečku.

Doporučuji uložit si někam i obsah Documents and SettingsAll UsersNabídka StartProgramy

a potom obsah plochy. Sice jsou to jen zástupci, ale osobně se mi po řechodech z počítače stalo to, že mi chyběl nějaký program který jsem používal tak nějak automaticky že jsem si těžko vzpomínal jak se jmenoval. Možné je však že to postihuje jen mě, občasného sklerotika, potom je to zbytečné.

hodnocení

Alfe, ... stejně tak i Vám děkuji za bleskovou uspokojivou odpověď - zároveň s díky za potvrzení rady od "perdy". - Zapojený v síti mám jenom původní PC, takže přes síť to asi zkoušet nebudu. Trefil jste ale "hřebík na hlavičku" ... s tím "příručním" uložením obsahu ... "Documents and SettingsAll UsersNabídka StartProgramy", ... obsahu plochy, ... popř. dalšího důležitého, na co je člověk již zvyklý. - Také mám rád jistotu ... a mám-li něco zpětně dohledávat ( co už jsem jednou měl - a třeba i z neznalosti o to přišel ... a právě to potřebuji využít ), tak je to pro mě na "infarkt". ... A k tomu "občasnému sklerotikovi" jen tolik: ... Není vůbec potřeba si ( v té záplavě informací ) dělat - jakékoliv ( i ty nejmenší ) - výčitky za to, že si občas na něco člověk nevzpomene. - Už ta skutečnost, že - PŘEDEM - upozorňujete na PREVENTIVNÍ "příruční" ULOŽENÍ některých dat ( což je často přímo k "nezaplacení") ... NENÍ způsobeno ( jak Vy píšete ) "občasnou sklerózou", ... ale JE TO DÁNO - přímo ukázkovým - VYUŽÍVÁNÍM ... VAŠICH ZKUŠENOSTÍ, což má neskonale vysokou hodnotu! - Velmi dobrý kamarád mi kdysi pověděl toto: Proč si mám pamatovat to, co si mohu ... ZAPSAT, ... POZNAČIT, ... ULOŽIT, ... či jinak někam "ZAFIXOVAT"? - Vždyť přece už i ten nejstarší "počítač" ... ruský SČOT ... si svoji činnost usnadňoval, protože využíval také svoji paměť ( ... a to právě proto, aby také na nic "nezapomněl" ) ...! Když jsem se ho zeptal, jak to myslel ( že už také ... starý ruský SČOT ... měl paměť ... aby na nic nezapomněl ... a měl všechno "po ruce" ), ... tak mě ( s hodně širokým úsměvem ve tváři ) velice rychle přesvědčil, že je to skutečně tak - a to svým konstatováním: ""Když ty tři kuličky ... na SČOTU ... přesuneš zleva doprava ( a pokud někdo nezasáhne do jeho "paměti" ) tak tam ty kuličky budou ... stále připravené ... pro DALŠÍ početní OPERACE."" - Od té doby si hodně důležitých informací jednoduše jakkoliv poznačím, ... protože je to opravdu ten ... nejjednodušší ... a nejúčinnější způsob TRVALÉ PAMĚTI ... tedy přípravy pro další ... OKAMŽITÉ PLNOHODNOTNÉ ... VYUŽITÍ! - Ještě jednou Vám děkuji za Vaši radu ... a přeji Vám příjemný den.

hodnocení

Perdo, ... díky za bleskovou odpověď! Z dotazu je Vám jistě jasné, že těch zkušeností s podobnými "operacemi" moc nemám, takže každá praktická rada je pro mne velkým přínosem ... jednak v získání nového cenného poznatku ... a také v podobě bohaté úspory času, který by - k vyhledávání potřebné informace - bylo potřeba věnovat. - USB disk jsem - ke své příležitostné práci na PC - doposud nevyužíval, takže je tu důvod si disk již pořídit. S tou novou instalací programů jsem to - tak trochu - pouze tušil ( že by to tak asi mělo proběhnout ), takže díky za ujištění. Skutečně nejjednodušší by to bylo nechat si to udělat, ale baví mě poznávat nové, takže proto to moje "kutilství". Ještě jednou díky. Přeji příjemný den.

jarous*
hodnocení

0x

1) vzít disk a vsunout do ruhého PC a překopírovat to je nejrychlejší a nejjednoduší ;)

2) síť - spojit počítače, nasdílet a kopírovat

3) externí disk - akorát to zabere víc času PC1->ex.disk->PC2

alf*

to vzít disk nemusí být ba myslím nebude nejrychlejší - sundat dekly, odšroubovat disk, konektory, doufat že na konektoru bude místo a že dosáhe kam je třeba, že vůbec budou mít stejný kabel apod. a pak vše zase vrátit. Uff, nedávno jsem to dělal protože jeden z počítačů byl celý odejitý do věčných lovišť tak jen záchrana dat, strčit tam 16 GB flash a zkopirované je to než povolim pár šroubků.

hodnocení

Jarousi, ... díky ... hned za tři možnosti provedení potřebné operace. - S ohledem na svoje - ne velké - zkušenosti a také s ohledem na minimalizaci rizika (... že si neodbornou manipulací s daty - cokoliv z uloženého znehodnotím ) patrně využiji té třetí možnosti, která je mi k využití doporučována nejenom Vámi, ale také Vašimi kolegy - poradci ... "Perdy" a "Alfa". - Ještě jednou upřímné díky - za Vaši bleskovou radu. - Přeji příjemný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]