Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení výkonu processoru?

Od: wellbloud odpovědí: 4 změna:

Ahoj, zdá se mi že se mi snížil výkon processoru po formátu HDD mám 1.6 GHZ 2600+ jenže když si najedu např na www.systemrequirmentslab.com tak mi tam napíše jen 1.61ghz před formátem tam bylo 1.61Ghz perfomanced at 2600+ i mi připadá že nějaký hry co předtím běžely v pohodě mají teď nižší FPS instaloval jsem všechny drivery jak na motherboard tak na processor ale pořád stejný...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Nevím, jaký máte procesor, ale moderní procesory si pracovní frekvenci v určitém rozsahu nastavují samy. Není-li jejich výkon potřeba, zpomalí se a tím se méně zahřívají a trochu šetří energii. S hard diskem rychlost procesoru vůbec nesouvisí. V biosu - tam se dostanete po strartu počítače (obvykle stiskem klávesy "delete") máte možná různé volby rychlosti procesoru, ale pro tyto zásahy musíte mít nějaké zkušenosti (hrozí nefunkčnost počítače).

U her dnes hraje hlavní roli ne rychlost procesoru, ale výkon grafické karty, volba správných ovladačů graf. karty a optimálního rozlišení a barevné hloubky a řady dalších nastavení grafiky.

wellbloud
hodnocení

Mám AMD Sempron 1.60ghz 2600+ vím že s hard diskem nemá processor nic společného ale po formátu HDD se asi vymazal nějaký ovladač z pc nebo něco protože po formátu už ten processor nemá těch 2600+ ale píše jen 1.60...

slajs*

Milý Wellbloude :)

To magické číslo 2600+ je pouze označení procesoru co používá firma AMD, nikoliv pracovní frekvence. Tudíž pracovní frekvence 1,6 Ghz je normální a věřím že tam byla i před formátem ;)

wellbloud
hodnocení

Aha, no ale i tak nevím proč to předtím psalo "perfomanced at 2600+" a teď ne, no to je jedno tak díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]