Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde zapnout počítač

Od: xstanax® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, na které stránce najdu seznam poruch při spouštění počítače. Počítač nejde zapnut a vydává dlouhé pínutí a dvojnásobnou mezeru ( __ __ __ ). Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

3x

Měl jsem podobný problém už asi u třech compů. Vždy to byla grafika v háji.

hodnocení

Počítač fungoval, závada se objevila po převozu autem. Připojil jsem ho na jiném místě do jiných komponentů a už se mi ho nepodařilo zapnout. Pokoušel jsem se dotáhnout všechny spoje, ale zatím bezvýsledně.

michalll*
hodnocení

2x

Nemůže to být KO hardisk? Nemáte možnost tam dát na chvilku jiný?

krulis*
hodnocení

2x

Nebo taky tady: pchell.com/...

kasol*
hodnocení

2x

Pokud Vám PC takto při zapnutí vydávává pípnutí tak hlásí že nějaký hardware (přídavné železo) není v pořádku a základní deska jej nenašla. Pokud máte k základní desce manuál tak tam jsou tyto závady většinou popsány. Jinak radím tuto zkušenost, kterou se podařilo opravit podobný problém na jiném PC. Všechny návody, které zde uvádím provádějte zásadně po vypnutí z el.sítě.

Počítač odkrytujte a zasuňte všechny kabely tj do hardisku, CD-mechaniky a také zkontrolovat domáčknutí datových kabelů do základní desky.

Zkusit zapnout. Pokud stále vydává pípnutí tak doporučuji vyjmout grafickou kartu (pokud není integrovaná) - pozor je tam pojistka. Po vyjmutí pogumujte normální gumou kontakty na kartě (není dobré se jich dotýkat prsty) a zase zandejte do slotu a zajistěte pojistkou. Gumováním klasickou gumou se výborně vyčistí kontakty.

Zkusit zapnout. Nefunguje. Tak zkuste vyjmout paměti. Jsou také zajištěny páčkami po stranách. Po pogumování opět zasunout a vyzkoušet.

Zkusit zapnout. Nefunguje tak bych zkusil připojit jiný disk. Nebo zasunout jen jednu paměť.

Ano je to laborování, ale musím říct že takto zjistíte buď špatný kontakt a nebo vadnou součást hardware. Tento postup mám vyzkoušený.

hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď, pokusím se postupovat podle vašeho návodu.

dedkoid*

Dodatek: vše dělat při odpojeném el. napájení. Už se mi taky povedlo zasunout graf. kartu a odpálit desku.

dedkoid*
hodnocení

0x

Bylo by fajn vědět co máte za BIOS (Award, AMI...).

computerhope.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]