Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak fotky stáhnout do počítače?

Od: papene* odpovědí: 15 změna:

;)Opět zdravím.

Jak máme ztáhnout do PC fotky jen ty které chceme.

Mám nafocené nové a když je chci ztáhnout tak se ztáhnou i ty starší,které zůstaly na pam.kartě.

Určitě se někde dá něco udělat a označit jen vybrané na ztahování.

Ale kde?*nevi*

Zatím dík

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

základ - v jakém softu je přetahuješ do PC? Pokud v nějakém co dávají k foťáku tak to bude chtít napsat co je to za foťák a soft a třeba někdo bude vědět.

Pokud máš třeba Total Commander tak ten má úžasnou funkci Příkazy>Synchronizovat složky, trošku si s tím pohraj a výsledek je zaručen, není to nic těžkého.

Pokud to děláš přes průzkumníka tak co takhle si je seřadit podle názvu nebo data a uvidíš která poslední je v kompu, ve fotáku si najdeš tu samou a všechny které mají vyšší číslo (foťáky obvykle vzestupně soubory číslují) nebo které budou mladší než poslední fotka v počítači si nakopíruješ.

To je asi tak celé.

papene*
hodnocení

Tak to si teda hraju.Já to ani jinak neumím.Zkouším.Panasonic FS20 Lumix.

K foťáku jsme dostali cd manuál a ještě jedno.Není ne něm nic napsané.

Zkusím ho znova přehrát co tam pořádně je.

Třeba to pomůže.

Díky*palec*

hodnocení

2x

zdravim, mam fotak Canon SX100 a tam to jde timto zpusobem: zastrcim kabel do fotaku, zapnu fotak, na monitoru pocitace se automaticky zobrazi okno, kde je moznost vyberu fotek, lze vybrat bud vsechny nebo jen posledni vyfocene-nevim ted jak je to tam presne napsane; ja ale pouzivam jiny zpusob: po pripojeni kabelu a zapnuti fotaku se zobrazi na fotaku menu, kde lze vybrat, ktere fotky chci zkopirovat...ted mne napadl jeste jeden zpusob-pred tim nez zacnete fotit, tak vsechny fotky vymazte a pak fotte a mate jistotu, ze jine fotky se vam nenakopiruji.

papene*
hodnocení

:)Zdravím též.

To poslední jsem udělala už odpoledne pro jistotu.

Jsem ráda,že to napadlo taky někoho jiného.*placni*

Ale stejně to budu zkoušet dál.

Díky*klik*

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Připojujete fotoaparát k PC nebo vkládáte jen pam.kartu do čtečky?

papene*
hodnocení

Připojuji kabel.

pravdomluvny*

Po připojení foťáku se zobrazí toto?:

Jak fotky stáhnout do počítače?
papene*
hodnocení

Neobjeví.Napíše na monitor průvodce skenerem a digitálním fotoaparátem.

Přejede si to data na "čárce" a pak se začnou načítat fotky.

kam uložit a název.

To je asi vše.

doplněno 16.09.09 23:37:

Panasonic FS20 LUMIX

bellis*
hodnocení

0x

Po připojení by se měly zobrazit jednotlivé soubory. Teda pokud je prohlížíte řekněme přes "tento počítač". Stačí vybrat co pořebujete a myší přetáhnout do cílového místa v počítači.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro stahování ,ukládání a úpravu fotek používám ACDSee 10 Photo manager.Když připojím foťák a v menu vyberu "PC",v Manageru si otevřu adresář a fotky tam stáhnu a současně z foťáku vymažu.Případně jen zkopíruju a z foťáku vymažu,až jsem si jistý,že jsou v pořádku.Pak je roztřídím dle motivů a případně upravím kvalitu.Nepotřebné a nepovedené vymažu.

JABRAKA

papene*
hodnocení

Tak to zní jak rajská hudba.To neznám,neumim,ale líbililo by se mě to.

Hlavně to třídění neboli úklid.

Budu v tom šťourat dále.

Ď.

To co je popsáno u acds umí i růvodce skenery a fotoaparáty, jen je třeba zaškrtnout a to a tamto, ale jak to tak čtu tak jsem pochopil že někde bylo zatrženo stahovat automaticky a příště se nedotazovat, doporučím ihned po připojen stornovat přenos fotek a poté jít do složky tento počítač, ta by měl jít foták otevřít jako flash disk zr kterého by měla jít fota normálně zkopírovat a hodit do nějaké složky na pc.Hádám že po kliku pravým myšítkem na ten foták v tento počítač se najde i možnost odšktrnout stahovat automaticky, dal bych kartu na lastnosti nebo nnastavení...tam pak lze i zaškrtnout smazat přesunuté fotky..
jabraka*

Právě mi přišel Upgrade pro ACDSee,podívej se,nabídka je dost nákladná.

store.acdsee.com/...

JABRAKA

jamaca*
hodnocení

0x
Vyzkoušel jsem mnoho různých manažerů pro fotky, moje zkušenost:
ACDSee - drahý a zaplevelý celý počítač - to zjistíte při čištění PC.
Zoner - lacinější, ale jinak něco podobné - na hromadné přejmenování třeba titul ing.
IrfanView - jednoduchý, zadarno, nepřirostl mi k srdci.
XnWiev - vynikající, zadarmo, česky, jednoduché hromadné přejmenovávání!
Picasa - trochu netradiční, po instalaci naskenuje všechny fotky v počítači a naindexuje je, vynikající, jednoduchý, česky, zvládne i cvičená opice, jednoduché zasílání e-mailem, jednoduchý tisk, vynikajicí import ze všeho možného jak se ptáte (dáte soubor, importovat z aparátu, karty, scaneru - zobrazí se vám vlevo odkud, vpravo máte náhledy. duplicitní soubory jsou přeškrtnuty a tak je okamžitě poznáte. Vidíte vlevo jednoduše datum nasnímání. Kliknete, dáte importovat kam a hotovo). V programu si zhotovíte tématická alba a s těmi dále pracujete, přitom se fotky nepřesunují ( tyto albumy můžete exportovat nebo vypalovat přímo v programu). Pokud máte webová alba Picasa (1Giga je tam zdarma) jednoduše označíte určíte velikost a odešlete na web - vynikající. Zvládá jednoduše i základní úpravy fotek - otáčení, jas, kontras, barvy, efekty, efekt červených očí. Trochu mi tam chybí zmenšování fotek, ale to už bych skoro nepotřeboval Photoshop.
Připomínám: netradiční, ale návykový, až geniální!
Odkaz na stažení: stahuj.centrum.cz/...
Jamaca

hodnocení

0x

užívám čtečku paměť. karet 32 in 1 (do ní dám Kartu foťáku a zapnu do USB), zásadně a pak pracuji jako by byly fotky na pevném disku. Pokud jsem neporadil, pardon. čtečka stojí 130kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]