Nejste přihlášen/a.
Odešel mi zdroj do věčných lovišť a na svoji dlouhou cestu, asi aby mu nebylo smutno, si sebou vzal základní desku a procesor. Moje otázka zní, zda-li po výměně desky s procesorem a s novým zdrojem, když nainstaluji znovu systém, (XP Home) OEM verze dodaná s původním počítačem, nebude při aktivaci systému velkej Bill vztekat. Někdo mě tvrdí, že aktivace proběhne v pohodě, druhej říká, že si musím koupit znovu OEM licenci. Z původního compu zbyla pouze bedna a pevnej disk. Není tady někdo kdo se v tom opravdu vyzná? Díky.
Pokud jsi nedělal žádné čachry machry se svojí OEM licencí tak na 90% problém s aktivací nebude. A pokud by přesto nastal, provedeš aktivaci bez problémů přes telefon.! ALE je tu podmínka jak jsem psal, že jsi už x krát neprovedl instalaci Tvojí OEM na jiných strojích.
Nedělal jsem s licencí žádný harakiri. Comp jsem koupil už asi před třemi, možná čtyřmi lety, nechce se mi hledat teď od toho papíry. Běžel celou dobu v pohodě, až minulý týden rána, smrad z vyhořelý elektriky a comp mrtvej. Takže od prvotní instalace se žádná jiná aktivace nedělala. Ovšem co člověk to názor a hlavně úplně jinej, někdo tvrdí, že když to je ještě v dvouletý záruce tak to jde, ale po záruce už ne, další mě tvrdí, že to nejde vůbec. No asi zkusím nainstalovat systém, provést aktivaci a když se podaří tak budu pokračovat v instalaci dalších věcí. Když ne, tak holt zase hodím velkýmu Billovi do chřtánu pár grošů.
S největší pravděpodobností aktivace projde a pokud ne, tak stačí zavolat na hotline, říct, že šlo o výměnu vadné desky za jinou a oni to odblokují. Problém by byl, pokud byste tento postup používal třikrát do týdne, to už by neprošlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.