Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Software pro vzdálenou kontrolu notebooku?

Od: igor123 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Vzhledem ke geniálnímu kroku našeho odcházivšího prezidenta se v poslední době cestou do školy a ze školy setkávám ve městě se zvýšenou koncentrací lidí, kteří jeví zájem o mé cennosti. V peněžence toho jakožto student obvykle moc nenosím, ale v batohu mívám notebook v hodnotě cca 20 tisíc, o který přijít by bylo již poněkud nepříjemné...

Ani se nesnažím zjišťovat, jak se bránit v případě přepadení, nemám tělesné (a asi ani duševní) dispozice k tomu, abych se ubránil. Ale pokud už by mi někdo náhodou ten počítač zcizil (ať už ukradl nebo uloupil), chtěl jsem se zeptat, jaké byste mi mohli doporučit a) programy pro vzdálenou správu počítače; b) spyware pro odesílání maxima informací o aktuálním dění na počítači (ideálně i s takovými věcmi, jako je IP adresa a přibližná geografická pozice, ale pokud nic takového neexistuje, nepohrdnu ani tím ostatním) na mail?

Jinak netvrdil bych o sobě, že jsem materialista, ale přeci jen, nemocnici mi proplatí pojišťovna, odcizený majetek nikoliv...

Děkuji za rady. A nejsem si úplně jistý, do jaké kategorie tento dotaz zařadit, takže pokud jsem zařadil špatně, tak se předem omlouvám.

P.S.: Jaké měly být další úmysly spoluobčana, který se mi na ulici pokusil vnutit kradené hodinky s tím, že je chtěl střelit v bazaru, ale nemohl, protože neměl občanku? Cpal mi je do kapsy, nakonec jsem zdrhnul bez nich, ale moc nechápu, co to mělo jako znamenat... nic mi potom nechybělo, asi nic nestačil vzít. Divné...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U mobilu se mi to zda jednodussi kvuli integrovane GPS ... u notebooku aby mi chodilo na email nake obrazky z webky a kam chodi na www a pak te jeste zazaluje za spehovani a nevim co jeste /u nas jsou krasne zakony/ ... no radeji peprak , nebo teleskop u sebe nosit

doplněno 09.01.13 22:05:

presne tak , kazdy kdo by dostal ten notas do ruky , tak prvni co vse smaze a da new windows a je to

mrmarkii
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale v této oblasti se moc nevyznám, ale co takhle si zabezpečit svůj účet ve Windows heslem? Je možné, dotyčný heslo neuhodne a notebook mu bude bezcenný, ale zase na druhou stranu, notebook může střelit do bazaru, vyndat si z něho nějaké komponenty, či reinstalovat, nebo upgradovat či downgradovat Windows. Ale, jak říkám v této oblasti se moc nevyznám...

praivo*

Vážně si myslíš, že bez znalosti hesla není možné se na disk dostat? Za 10 minut ti klidně i bez znalosti hesla smažu disk - a 5 minut z toho budu jen čekat na start Mintu.

Pro tazatele: Pokud se o něj opravdu hodně bojíš, někde v BIOSu by mohla být volba zaheslování bootování. Tohle heslo není možné softwarově prolomit, pro to se musí počítač rozebrat - ale z toho samozřejmě plyne, že to heslo nesmíš zapomenout ani ty...

praivo*
hodnocení

0x

Jinak ještě se dá spustit TeamViewer, nastavit automatické spouštění a pak jde nějak (nezkoušel jsem to) zaheslovat tak, aby nešel vypnout.

paw*

Todle vse ti je k nicemu, pac pokud novy majitel smaze disk, tak si bez SW. Resenim je zaheslovany bios, tedy ukradeny NB je bezcenny. U drazsich Nb je technolige Intel Vpro. Tou se da hodne veci na dalku poresit.

POjistovna ti veci muze proplatit. Ale musis je mit pojistene rpoti kradezi, dodat trestni oznameni a papiiry od policajtu, ze ti odcizili NB.

TeamViewer ma volbu zakazani vypnutí přímo v nastavení :)

juldab*
hodnocení

0x

Pokud zahesluješ BIOS tak bud defaulnim heslem nebo hardwarovým zasahem utočník heslo smaže je na tvým disku a má všechny tvoje data.. Pokud zahesluješ disk (truecrypt) tak se sice k datum nedostane ale ten disk smaže znovaa nainstaluje a máš definitivně po ptákách. Pokud naistaluješ něco na způsub temvieveru nebo Remote adminu tak to bude žrát výkon a nebude se stím moct pořádně pracovat. Řešením by byla uprava nějakého programu který se běžně používá tak že při jeho spuštění se pošlou jednorázově data IP adresa třeba odchycená klávesnice atd. Zkrátka potencialnimu utočníkovy hodit udičku a on se chytne. Např dáš si na plochu ikonu s názvem "výbornej film" a to by v tom byl čert aby se nechyt. Ale počítej s tím že když se to dostane do ruky odborníkovy nebo někomu kdo je paranoidní tak to stejně přeinstaluje a je vymalováno.

igor123
hodnocení

Předpokládejme, že všechna důležitá data mám zálohovaná, prioritou je pro mě tedy získat zpátky přístroj (nebo se v nejhorším případě alespoň nějak pomstít) a tudíž zjistit o pachateli co nejvíce informací...

Co třeba povolit účet hosta a do něj nainstalovat keylogger, remote admin atd.?

dzordz*
hodnocení

0x

Aby to nežralo výkon a neběželo zbytečně, měl by to být nějaký proces na pozadí, který si po zapnutí a po daných (hodinových?) intervalech bude kontrolovat například obsah nějaké stránky nebo odpověď nějakého serveru. V případě odcizení na tento umístit spouštěcí mechanismus, který teprve aktivuje program do pohotovosti, aby začal posílat ip, klávesy, průběžné screenshoty a fotky z webky, spustil něco na vzdálené ovládání a podobně.

Těžko říct, jestli už něco takového existuje.

juldab*

existuje několik softu ke sledování počítače ale platí se to zároven jako služba která to umožnuje nejlebnější je asi frontdoorsoftware.com/... Dalčí možnost je tento program cybernetnews.com/...

doplněno 12.01.13 05:13:

omlouvám se za překlepy ale ještě napůl spím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]