Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. V adresáři Windovs XP se hromadí soubory o kterých nevím k čemu slouží. Je možno tyto soubory vymazat (viz. příloha)?
Jsou to soubory, které po sobě nechávají aktualizace windows. Pokud neplánujete některé aktualizace odinstalovávat, klidně je smažte. Nebo jestli máte strach, přesuňte je do nějakého adresáře, zararujte je a v případě potřeby je můžete rozbalit zpět. Já jsem kdysi měl pouze 80GB HD, tak jsem mazal všechno co šlo, abych ušetřil místo. Tedy i všechny soubory začínající na znak $. Vždy bez problémů. Jestli nepoužíváte, vyzkoušejte CCleaner, jestli je smaže.
CCleaner používám, a tyto soubory v základním nastavení nemaže. Nejsem zase takový znalec, abych ten program přenastavoval.
CCleaner by tyto soubory mazal po zaškrtnutí položky "Hotfix Uninstaller". Ale jak uvedli pepr a brundik, tyto soubory umožňují odinstalovat aktualizace systému. Pokud má kritický nedostatek místa, systém funguje od poslední aktualizace bez problémů a nemůže uvolnit místo jinde, může je tazatel smazat. Jinak bych je tam nechal.
doplněno 06.12.12 02:19:Ještě obrázek nastavení Ccleaneru:
Všechny aktualizace, které do systému nainstalujete, zálohují pro případ pozdějšího odinstalování všechny nahrazované soubory. A to jsou tyto složky. Moc se to nepoužívá, ale ...
Pokud nemáte od poslední aktualizace problém, tak je lze smazat. Připadně bych si seřadil ikony ve složce windows,podle... změněno a pár posledních souboru s názvem $NtUninstall pro jistotu nechal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.