Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odinstalace souborů

Od: honzaferda® odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu. V adresáři Windovs XP se hromadí soubory o kterých nevím k čemu slouží. Je možno tyto soubory vymazat (viz. příloha)?

Odinstalace souborů

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

brunclik*
hodnocení

5x

Jsou to soubory, které po sobě nechávají aktualizace windows. Pokud neplánujete některé aktualizace odinstalovávat, klidně je smažte. Nebo jestli máte strach, přesuňte je do nějakého adresáře, zararujte je a v případě potřeby je můžete rozbalit zpět. Já jsem kdysi měl pouze 80GB HD, tak jsem mazal všechno co šlo, abych ušetřil místo. Tedy i všechny soubory začínající na znak $. Vždy bez problémů. Jestli nepoužíváte, vyzkoušejte CCleaner, jestli je smaže.

hodnocení

CCleaner používám, a tyto soubory v základním nastavení nemaže. Nejsem zase takový znalec, abych ten program přenastavoval.

CCleaner by tyto soubory mazal po zaškrtnutí položky "Hotfix Uninstaller". Ale jak uvedli pepr a brundik, tyto soubory umožňují odinstalovat aktualizace systému. Pokud má kritický nedostatek místa, systém funguje od poslední aktualizace bez problémů a nemůže uvolnit místo jinde, může je tazatel smazat. Jinak bych je tam nechal.

doplněno 06.12.12 02:19:

Ještě obrázek nastavení Ccleaneru:

Odinstalace souborů #2

hodnocení

3x

Všechny aktualizace, které do systému nainstalujete, zálohují pro případ pozdějšího odinstalování všechny nahrazované soubory. A to jsou tyto složky. Moc se to nepoužívá, ale ...

Pokud nemáte od poslední aktualizace problém, tak je lze smazat. Připadně bych si seřadil ikony ve složce windows,podle... změněno a pár posledních souboru s názvem $NtUninstall pro jistotu nechal.

stribrnak*
hodnocení

0x

Zdravím Karle,je tam psáno v souborech UNISTALL,tzn,odinstalace některých souborů,klikni na jednotlivé pravým myšítkem A SNAD SE TI UKÁŽE CO JE TO za složku,popř,program,jinak z tohoto se to těžko dá radit

hodnocení

0x

Mám dojem že to jsou informace o instalacích. Když je třeba něco odinstalovat tak si tohle systém načte a uvidí seznam toho co má smazat. Myslím že by to mělo být k tomu. Jinak je to normální, také jsem to míval ještě na XPčkách. Doporučuju spíš nemazat.

frantisek*
hodnocení

0x

Já také doporučuji nemazat, kdysi dávno jsem se o něco podobného pokoušel a pak jsem musel celý program přeinstalovat.

hodnocení

Všem Vám děkuji za odpovědi. Jsem zase o něco chytřejší. Místa na disku mám zatím dost. Jednalo se mi jen o to, že se mi tam silážuje něco o čem nevím k čemu to slouží. Ještě jednou díky za rady!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]