Zdar. Koupil jsem nové komponenty a podle návodu a zkušeností jsem poskládal počítač dohromady. Mám následující hardware: ZD:GA-Z77X-D3H Procák: i5-3350 RAM: 1 x DIMM DDR3 8192MB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3, CL10 1.5V Bedna: KME 1558 500W Grafika: Sapphire HD7850 Chladič procáku:CoolerMaster chladič Hyper TX3 EVO Po stisknu tlačítka napájení počítáč několik vteřin pípá a pak se vypne. Po chvíli se znovu sám zapne, na obrazovce se začne objevovat úvodní obrazovka biosu a pak se to zase vypne. A tak pořád dokola. Všechny komponenty by měly být kompatibilní. Zkusil jsem všechny komponenty odpojit a nechal jsem na ZD jen procesor a RAM a dělá to pořád to samé. Čím by to mohlo být?
Nech na desce jen CPU, pamet, grafiku a klavesnici. Zapis si posloupnost pipani desky (napr. 3 kratke, 2 dlouhe pipnuti, tak se to opakuje nebo tak neco) a podivej se do manualu k desce, co tato posloupnost pipani znamena.
Všechen nový HW je úplně nový? Zkus ramku do jiného slotu. Zkus odpojit ext. grafiku a použít jen tu integrovanou. Má deska nějaký switch na sobě pro podobné případy. Taky zkus jiný zdroj. Občas to i souvisí s Power tlačítkem a kabel propojením.
jackxl
Ano. Všechen hardware je úplně nový. Pípá to bez jakéhokoli přerušení, takže asi 1 Beep, což znamená "1 Beep A single beep from an AMI based BIOS means there has been a memory refresh timer error. The solution is often to replace the RAM in the computer. ". Pokud jsem seznam kompatibilních pamětí gigabyte.cz/... pochopil správně, mělo by to fungovat. I ta RAM je úplně nová. Už jsem psal,že jsem tam i nechal jen procesor a RAM a dělá to pořád. RAMku jsem zkoušel do všech slotů a nic. Zkusil bych vyměnit RAMku nebo zdroj, ale nemám zrovna náhradní, který bych tam mohl dát.
jackxl
Integrovanou grafiku nemám ani na ZD, ani v procesoru. Žádný switch nemá.
krome jiz zminonovanych pameti by to mohl byt i ventilator chladice. Nema-li BIOS spravnou informaci
o otackach tak start PC je znemoznen. Da se docasne odstavit pro zkousku v BIOSU
jackxl
Integrovanou grafiku nemá, lze jenom využít grafické výstupy ZD, pokud máš grafiku v procesoru, což nemám.
Mám nepřetržité krátké pípání, ale mám AMI a ne Award. Chladič jsem zkoušel odpojit a nic. Do biosu se nedostanu.
horak*
Stahl jsem si manual a tam ctu v Biosu str.53:
Init Display First SpecifiesthefirstinitiationofthemonitordisplayfromtheinstalledPCIExpressgraphicscardortheonboard graphics. Auto LetsBIOSautomaticallyconfigurethissetting.(Default) IGFX Setstheonboardgraphicsasthefirstdisplay. PEG SetsthePCIExpressgraphicscardonthePCIEX16slotasthefirstdisplay. PCI SetsthegraphicscardonthePCIslotasthefirstdisplay ----------------- a k beepum : pcsupport.about.com/...
a do Biosu se nelze dostat pres DEL? Zobrazuje neco monitor pripojeny do vystupu ZD bez vlozene externi GK?
jackxl
Bez externí grafiky se nic nezobrazuje.
Do biosu se nedostanu.
horak*
Tak pokud neni nic na uvodni cerne obrazovce a v Biosu je dafaultni vyber grafiky Auto, tak pak by to melo byt nekde na urovni zdroje a CPU. Chybna pamet by se ozvala, ale na obrazovce by na chvil neco bylo, podobne KB, HDD aj. Je pripojen ATX_12V pro CPU? Konektor CPU_FAN take? A jeste me napada funkce
CI (Chassis Intrusion Header) str. 27 Manualu
doplněno 04.12.13 17:19:
grafika na MB
praivo*
Bez GPU se ani nic zobrazovat nemůže, protože i5-3350P NEMÁ integrovanou grafickou kartu!
Jak už jsem psal několikrát, do BIOSU se nedostanu.
Při prvním spuštění jenom pípá, pak se vypne, pak se zase zapne a bez pípání se mi na monitoru zobrazí nápis GIGABYTE - UEFI DualBios a PC se opět vypne.To už jsem taky psal.
ATX_12V je zapojen dokonce na všech 8 pinů a bylo to zapojeno i na 4piny. CPU_FAN zapojen.
Dnes jsem vyzkoušel jinou RAMku a externí grafiku, ale problém se neodstranil.
Podezřívám napájecí zdroj z bedny KME 1558 500W, který je Maxpower PK500.
praivo*
Zkus si od někoho půjčit nebo koupit jiný zdroj, nejlépe Seasonic nebo Corsair.
jackxl
Vyzkoušeno i s jiným zdrojem a stále stejný stav.
Zkusil jsem tedy už vyměnit RAM, grafiku a zdroj a vždy se stejným výsledkem.
Včera jsem základovku a procesor odvezl na reklamaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.