Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam wifi ktere rozesilam po celem byte. PC 1 wifi prijima a dostane se na net. Druhe zarizeni je mobil s wifi. PC ma IP-192.168.1.2...kdyz na mobilu nastavim 192.168.1.3 tak se mobil pripoji k wifi ale nejde net. Router by mel pridelovat IP sam, ale kdyz ho nezadam do mobilu tak se nepripoji vubec k wifi. Dekuji za radu
Pokud zadáváte IP adresu ručně tak je nutné ještě nastavit DNS a bránu. Opiště si tyto IP adresy z funkčního PC. Je také možné, že se mobil nepřipojí k síti korektně, např. máte zadané správné heslo? Objeví se MAC adresa v připojených zařízeních na routeru?
Můj mobil s wifi má občas problém se připojit do sítí s WPA2, ačkoliv dle specifikací WPA2 umí. Mám pocit, že každý výrobce si razí "svůj wi-fi standard."
Zdravim, ip adresu zadavam bud rucne nebo jsem si nastavil ze jej vyhleda. Ale kdyz nastavim ze jej nastavim rucne, zadam vsechny parametry tak se mobil pripoji ale nejde internet.
Možnosti diagnostiky v mobilu neznám. Nemáte třeba nastavené filtry na MAC adresy na routeru? Ještě jednou: Objeví se MAC adresa mobilu v připojených zařízeních na routeru? Protože pokud máte povolené DHCP, ale mobil nedostane IP adresu, není připojen korektně. Jak jsem psal, osobně mám problém s připojením přes WPA2, zkuste na chvíli vypnout šifrování a připojit se nezabezpečeně.
pictureup.cz/... názvu.jpg...bez pripojeneho telefonu to vypada takto...a s pripojenym telefonem takto... pictureup.cz/... názvu2.jpg...zda se mi ze to je stejne...kazdopadne notebook si ip atd zjistil sam...akorat telefon aby se pripojil musim nastavit, tudiz jsem dal 192.168.1.3
Právě jsem zjistil, že moje Nokia E51 připojená přes wifi je pingatelná. Co máte za telefon? Připojte mobil k síti a zkuste v notebooku: Start -> spustit -> napsat cmd a poté ping 192.168.1.3 Dostanete odpověď?
Stále si myslím, že když nedostanete IP od routeru tak mobil není korektně připojen. Konfiguraci routeru si provádíte sám?
Router je prednastaven od poskytovatele internetu. Nastavil i heslo. KDyz dam aby si muj htc tytn nasel ip atd sam, pripojuje se,vyzaduje heslo a kdyz pripojuje dale, chce se pripojit na jinou sit a moji wifi dale ignoruje.
Váš router vůbec neznám, takže Vám bohužel nemůžu přesně popsat postup klik po kliku, ale otestujte jak jsem již psal:
1) Vyzkoušet připojení na nezabezpečenou síť (Security - None)
2) Ověřte, zda není nastaven filtr MAC adres (MAC filter vypnutý - Disabled MAC Filters)
3) Vyzkoušet připojit k síti nějaké další zařízení, ideálně jiný notebook jestli bude fungovat
Kdyz ja ani nevim jak mam router nastavit v pc...jsem v tomhle laik...takze by to chtelo aspon trochu popsat jakej kabel kam nebo v cem se pohrabat. dekuju
doplněno 11.09.09 19:26:jinak dnes jsem byl platit internet a tam mi rekli ze by to melo normalne jit,ale ptal jsem se jestli muzu pripojit dalsi notebook, ne telefon.
Neberte si to zle, ale bylo by lepší, aby se Vám na to podíval někdo trochu kovanej v IT. Přeci jen si můžete nastavení routeru rozházet tak, že Vám nepůjde net ani na notebooku..
Již jsem se zmínil, že (nejen) moje E51 se do některých sítí s WPA2 prostě nepřipojí. Např. doma mám WPA2 a problém nemám, v práci na WPA2 se nám nepodařilo připojit ani jednu E51 z pěti testovaných.. Ale třeba MIO K70 tam funguje v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.