Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se vás prosím zeptat,jak lze nastavit na jednom PC více uživatelských účtů.Myslím tím,aby mohlo více lidí pracovat u jednoho PC a vzájemně si nemohli do dokumentů (bez zakládání nějaké sítě).Ještě se chci prosím zeptat,kolik max. lze takovýchto účtů vytvořit a zda neexistuje nějaký způsob jak toto oč*rat (nechci aby mi zbytek rodiny zasahoval do mých dokumentů ).Děkuji za pří. odp.
jestli jde jen o pár fotek se slečnou tak bych volil truecrypt než si zadělat vlastní počítač uživateli. V jakém systému to má být? Třeba XP Start>ovládací panely>uživatelské účty
O omezení nevím a ani jsem na něj nenarazil, každý účet samozřejmě ukousne něco z disku. Pokud bude přihlášeno víc lidí najednou (nevím podle počítače, 5, 8, 10 lidí) nemusí to počítač zvládnout nebo to zvládne ale vyhodíš ho z okna protože se zblázníš z toho jak to bude pomalé, ale tak velká rodina asi nejste, že.
TC se Ti může spouštět při startu kdo ví zadá heslo kdo neví má smůlu a k souborům se nedostane. Nebo je to otázka jednoho dvojkliku na ikonu ať to neotravuje ostatní
doplněno 10.09.09 15:53:velmi spokojen jsem již nějaký ten rok slunecnice.cz/...
Teď nemyslím fotky se slečnou.Mám Win XP.Chci se zeptat,zda se dá nastavit účet tak,aby to nebyl administrátorský účet a dali se tam instalovat programy? Popř. zda jde u admina nastavit,aby nemohl ostatním účtům prohlížet dokumenty? Díky za příp. odpovědi.
Udelejte si tolik uzivatelskych uctu kolik potrebujete. (START - Nastaveni - Ovl. panely - uzivatelske ucty - vytvorit novy ucet.) Kazdemu uctu lze nastavit opravneni. (User, poweruser, administrator). Staci na ucet kliknout a dat upravit. Opravneni lze samozrejme natavovat detailneji na jinem miste, ale to je na delsi povidani. Pro vase potreby toto postaci . Pokud potrebujete aby ostatni ucty mohly instalovat programy, dejte jim opravneni "poweruser". Vzajemne si na ucty (dokumenty) neuvidi. Sam si muzete dat bud admina nebo (a to doporucuji) take poweruser (z hlediska bezpecnosti je to lepsi volba). Na pocitacvi je totiz uz po nainstalovani XP ucet nazvany "Administrator" s opravnenim administrator a ten muzete pouzit v tech pripadech kdy vam poweruser bude tesny.
PS: "zda jde u admina nastavit,aby nemohl ostatním účtům prohlížet dokumenty?" Ve WinXP bude vzdy jeden ucet s admin opravnenim, ktery bude videt vsude. Ten vyvoleny budete pravdepodobne vy a ostatni to proste musi prekousnout, jinak to nejde.
Jen pro poradek doplnim, kazdemu uctu je treba v nastaveni zadat svoje heslo.
Dobrý den,děkuji za odpověď.Poweruser je to co potřebuji .Jěště mi prosím poraďte,KDE to mám nastavit.Prohledal jsem všechno a nikde to nemohu najít (kde nastavit toho powerusera).Mohl byste mi to prosím podrobně popsat,kde to najdu?
A jěště jeden dotaz.Když si na administrátorském účtu nainstaluji nějaký program,budou ho tam mít nainstalovaný i ostatní účty nebo jenom administrátor?
Děkuji za příp. odpověď.
Zadej do příkazového řádku: control USERPASSWORDS2
Pak můžeš měnit u jednotlivých uživatelů jejich oprávnění.
Pardon,kde najdu ten příkazový řádek? Start->všehny programy->příslušenství->příkazový řádek?
doplněno 30.09.09 11:05:A poradíte mi prosím i s druhou částí otázky?
Tak se mi konečně podařilo nastavit si u sebe oprávnění powerusera .Akorát mám problém,když si chci nainstalovat PC Suite z cédéčka,tak mi to píše,že k tomu potřebuju administrátorské oprávnění
.Když se přihlásím s administrátorským oprávněním,tak to jde naistalovat v pohodě,ale je to naistalované na všech ůčtech
.Potřebuji,abych to tam měl nainstalované pouze já.Nevíte prosím někdo,jak na to?Abych si mohl v poweruserském oprávnění nainstalovat PC Suite z cédéčka (což je asi nemožné) nebo jak bych si to mohl v administrátorském oprávně nainstalovat a nastvit,abych to měl pouze na mém účtu?
Děkuji
Aha,děkuji.Takže když smažu u ostatních účtů třeba toho zástupce PC Suite,tak ho tam mít ostatní uživatelé nebudou?
Děkuji
To Spider : Jak to mám nainstalovat do té soukromé složky? Rozepište mi to prosím.
Děkuji.
To kejikl : A jak to mám prosím vás nainstalovat do svých dokumentů? Popište mi to prosím trochu podrobněji.Děkuji.
Oba píšeme o tom samém. Program prostě nainstaluj do:
c:Documents and SettingsMojeJmenoDokumenty
kde MojeJmeno je tvuj login. Pak se na ten program krom admina nokdo další bez oprávnění nedostane.
Děkuji všem za odpovědi (hlavně vám Spidere).S administrátorským oprávněním program nainstaluji do C:Documents and SettingsMojeJmenoDokumenty/ * a potom ještě vyjmu zástupce ze C:Documents and SettingsAll UsersNabídka Start a ze C:Documents and SettingsAll UsersPlocha a vložím ho do C:Documents and SettingsMojeJmenoNabídka Start a C:Documents and SettingsMojeJmenoPlocha a je to.
Jěště jednou moc děkuji.
*(kde MojeJmeno je můj login)
P.S.Dřív jsem toto poděkování bohužel napsat nemohl...
Pardon,nějak se nevložili smajlíci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.