Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dosloužila mi DVD mechanika v počítači. Chci se proto zeptat, jaké máte zkušenosti s externími mechanikami, konkrétně s touto: nejlepsiceny.cz/...
Zda je výhodná, atd. Jedná se mi o to, že i když bych raději měl klasickou mechaniku, vůbec netuším, jak ji vyměnit. Jak odmontovat starou, abych neudělal něco špatně a jak namontovat novou. Jaký je váš názor, je lepší klasická interní nebo externí mechanika?
Díky za odpověď
ext. či int. to záleží na tom jak bude využívána. Pokud jen v tom počítači není třeba ji připojovat třeba k netbooku nebo jinému který mechaniku nemá tak bude lepší a myslím i levnější interní. Nic to není, rozdělá se skříň vyndají se dva kabely, povolí se dva až čtyři šroubky, to podle píle toho kdo ji montoval dovnitř, vysune se, zasune nová, připevní kabely, přišroubuje, zadělat kryt a hotovo.
Před nákupen nové (doporučuji interní mechaniku) se podívej, jaký má datový kabel, jestli PATA nebo SATA.
Některé skříně vyžadují k demontáži mechanik krom sundání bočnice skříně i oddělání čelního panelu. Takže si s tím víc pohraješ.
dobře, a kdybych si tedy vybral tu interní, můžete mi poradit jakou mechaniku, značku? Mám si při nákupu dát na něco pozor? Potřebuji nějaké určité parametry mechaniky? A neznáte nějaké stránky, na kterých by byl popsaný detailní návod výměny včetně obrázků? Nikdy jsem se ještě nedělal, ale předpokládám, že se musí odmontovat vrchní kryt, odpojit různé kabely atd. Vůbec netuším, jak to uvnitř vypadá, takže ...
Nechci se pár měsíců kupovat zase novou, nevíte, která značka je nejlepší? Pro čtení CD, DVD a nějaké to vypalování? Díky moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.