Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvorba hudby v PC - můžete poradit?

Od: artemisss odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

potřebuji poradit ohledně toho, jaký program je cenově přijatelný, kvalitní a má víc funkcí ohledně tvorby hudby v počítači. Děkuji.

Artemisss

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slajs*
hodnocení

0x

Mohl by jsi blíže specifikovat? Jde ti o klasický mixážní program nebo o tvoření hudby na "bílý papír" skrze MIDI a podobné rozhraní?

artemisss
hodnocení

No ona je to opravdu dost obecná otázka, to se omlouvám .) - jde mi o tvoření hudby na "bílý papír" :) Za každou radu, poradu budu nesmírně zavázaná :) - chtěla bych zkoušet dělat elektro - industrial - možná i něco do noisu .)

cacab*
hodnocení

0x

Kvalitní programy jsou a různě drahý, pro začátek je možno vyzkoušet i trial verze třeba Cubasec

slajs*
hodnocení

0x

možná by stačil i klasický stříhací audioprogram (Adobe Audition apod.) kam bys jen dávala ústřižky kousků skladeb... pak třeba zkusit programy napodobující klávesy... tento styl hudby mi nic moc neříká takže se omlouvám :D

artemisss

Neva, i tak děkuji za radu .)

hodnocení

0x

FL Studio je v několika edicích. Základní je zdarma - v té se ale moc hudba tvořit nedá, ostatní jsou placené (v ceně je doživotní aktualizace). V případě potřeby se to dá pěkně rozšiřovat pomocí pluginů, ať už z dílny autorů nebo třetích stran. Samozřejmostí je podpora MIDI pro klávesy. Aplikace je v angličtině.

Bližší info a odkaz na web: cs.wikipedia.org/wiki/FL_Studio

doplněno 09.09.09 17:17:

Tak teď jsem se ještě díval na web a mám dojem, že podražili - i základní edice je placená $49, Fruity Loops $99 a Producer $199. Rozdíly mezi edicemi jsou popsány v odkazu.

Mám obavu, že na takové začínající skládání se to moc nevyplatí, nicméně pro pokročilé skladatele to za ty peníze udělá velkou službu i s přihlédnutím k aktualizacím v ceně.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Na jiném dotazu jsem nabízel program Anvil Studio. Kdysi jsem s ním začínal a po určitém čase byl intuitivní a byl volně ke stažení. Trochu jsem pohledal v archivu a objevil jednu mojí prvotinu. Tak pro hrubou představu, co s ním lze dělat : uloz.to/...

Kdosi nabízel Steiberg Cubase, to je ale první liga.

alf*
hodnocení

0x

FL Studio, to jsem měl, kdysi dávno někde byla u časopisu plná verze, přišlo mi to dost dobré a celkem dlouho jsem si s tím vydržel hrát.

Zkus mrknout na forum.oldversion.com/... hned první příspěvek odkazuje na nějaké programy pro muziku ovšem co jsem koukal to co je zdarma je celkem slabé, proti FLS rozhodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]