Nejste přihlášen/a.
prosím vás o tip na koupě notebooku okolo 9000.-kč, popřípadě o nějakou kačku navíc
pro kluka 9.ročník
prý by mu stačilo toto - 500 gb hdd, 4 gb ram, 2jádro,lepší grafika nemusí být nějak extra,windows 7,num klávesnice
děkuji
Nechci ti do toho kecat, ale mám kluka taky v devítce, tak jen malá rada - nechceš počkat do září, až bude na škole? Je dost pravděpodobný, jestli jde studovat střední školu, že bude potřebovat nějaké parametry pro tamní programy, tak abyste nemuseli za tři čtvrtě roku kupovat další. Náš uvažuje o stavebce, takže zatím sonduju, co potřebuje studentská verze ArchiCadu a AutoCadu, takže mu zatím musí stačit starej.
To bych opravdu radši vydržel, nebo předem zjistil, co na té průmce používají za programy. Ale je pravda, že jestli to chce i na hry, tak bude muset bejt dost nabušenej, takže by neměl mít problémy s běžnými 3D programy. Ale jak říkám. Zjistil bych něco blíž od školy, kam půjde, prostě bych jí dal přednost před hraním.
dovedete si představit co řekne puberťák, který se těší, že bude mít ntb, a já bych ho měl přesvdčovat o tom ať počká do prázdnin
myslím, že by řekl - strýcu jdi s tvými názory do "hajzlu"
neslíbil, jen jsem mu na něj něco přispěl, tak už jen aby vybral dobře , ale za 9000 si moc dobře nevybere
Dobrý den,
podle mě se slušný ntb pro středoškoláka do 10tis. sehnat dá. A co se podívat třeba v Německu? A našla jsem test /srovnání ntb do 10tisíc, adresa tady -
Pod se vyznáte v PC hardwaru, tak mu klidně kupte výhodný notebook nyní v aukci zánovní ještě v záruce. A do té doby ho ještě výhodně prodejte a pak nakupte nový lepší s menším příplatkem. Já jsem třeba takhle v roce 2011 jen tak z nudy během roku nákupem a prodejem přešel téměř zadarmo z nějaké coreduo2 na i5 a měl jsem na konci nabušený i5 za cca 30000Kč a původně jsem do notebooku dal něco pod 10000Kč. Někdo mění počítače někdo auta a někdo holky
Já studuji na gymnáziu a chystám se na VOŠ stavební, kde budu pracovat mimo jiné v ArchiCadu a AudioCadu. Na gymnáziu využívám např. program Pinnacle Studio a před tím jsem měl jednojádro (koupené před cca 4 roky kolem 16 tisíc). Pinnacle Studio to nebylo málem schopné ani načíst, jak byl pomalý a když už, tak se po jakémkoli kliknutí seknul. Teď mám notebook MSI GE 70 a jsem maximálně spokojen. Je sice z jiné cenové hladiny, ale myslím si, že je vhodné koupit něco top, aby se zase za chvíli nekupovalo další. Doporučuji požádat na prodejně o vyzkoušení, zkuste na něm nějaké programy, dobré by bylo i s antivirem. Pokud chce hrát syn hry, potřeboval by určitě něco podobného jako mám já Nepředpokládám, že ho bude tahat někam s sebou, takže na hmotnost nehleďte, na to je smartphone nebo tablet.
Na co dítko bude notebook používat? Hry? Nebo jen internet, video? To je dost důležité. Jako to, co jste popsal, bych spíš viděla na přes deset tisíc Kč a více.
ba naopak.. naměřte se na co nejlepší cenově dostupnou grafiku... ramky neřešte... dají se doplnit,,
HDD se dá taky vyměnit ...
No a v kombinaci s dobrou GPU bývá někdy doprý CPU...
Spousta lidí sice Acery kritizuje, ale za sebe můžu doporučit Acer Aspire One 725. Cena je lehce pod 10 000. Sama ho mám od vánoc a na běžné používání naprosto pefektní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.