Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s ovladači

Od: therysha* odpovědí: 9 změna:

Zdravím.. stala se mi taková nemilá věc. Shodou blbých náhod jsem asi smazala nainstalované ovladače pro svou kartu.. OK říkala jsem si že jen zjistím jakou kartu mám a stáhnu nové. Ale nikde jsem nenašla jaký typ grafické karty mám ... všude to psalo neznámý nebo nenalezen. A nevím co si počít.. máte někdo nějakou radu? Ráda bych vytáhla CD a nainstalovala to tak ale počítač byl darem a dárce zapomněl na tak důležitou věc jako věnovat mi k PC také potřebné CD. Prosím radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Zkuste spustit Start -> spustit -> napsat dxdiag a spustit. Poté klikněte na záložku zobrazení a v tabulce zařízení by měl být název grafické karty. Pokud tam není stáhněte tento prográmek, měl by to zjistit:

www.stahuj.centru/...

therysha*
hodnocení

zkoušela jsem i tyto možnosti a bezvýsledně.. prostě to tam není je tam žádná nebo je pole prázdé... a program mi také nepomohl zobrazilo se to jako neznámé... opravdu už si nevím rady

perda*

Pak už mě napadá jen sundat kryt PC a podívat se fyzicky na kartu.. *nevi*

therysha*
hodnocení

asi to bude nejlepší řešení.. .. tak děkuji

perda*

Ještě poslední pokus - v Systému - Správce zařízení kliknout pravým tlačítkem na Vlastnosti grafické karty (asi jako neznámé zařízení?) a potom na kartu Podrobnosti. Objeví se Vám ID instance zařízení. Opiště "VEN_xxxx&DEV_xxxx" do googlu. Mně takto google nalezl x stránek s názvem mojí karty.

therysha*
hodnocení

super.. mám to.. děkuji moc... :)

ddd
07.09.09 17:45
hodnocení

0x

*ua*jsi blba

therysha*
hodnocení

no aspoň se za to nestydím..

kasol*
hodnocení

0x

* Pokud máte Win XP nebo Visty zkuste obnovení systému. Pokud jej máte povoleno (a to většinou bývá) tak se vrátíte do datumu kdy jste grafickou kartu měla nainstalovanou. Pozor programy, které jste instalovala od té doby bodu obnovy samozřejmě nemusí jít.

* Zjistit o jakou grafickou kartu jde pomocí diagnostických programů např. "Everest", "Sandra"nebo jiných. Stahnout free program lze na různých www stránkách. např. www.stahuj.centru/... nebo www.slunecnice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]