Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoreni site pres wifi router

Od: magic* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

potreboval bych poradit, mam doma 5 pocitacu a chtel bych vytvorit domaci sit. Bohuzel v sitovem nastavenim jsem uplny lajk a delam to po prve. Takze bych poprosil jestli by byl nekdo ochotny mi polopaticky vysvetlit jak na to.

Takze o co se vlastne jedna ... Mam doma 2 notebooky (win Xp a Vista), 1 herni pocitac - win Xp, 1 pracovni pocitac - linux mint a jeden pocitac, ze ktereho chci udelat takovy pomyslny server (win Xp). Internet mam do pocitacu rozpojen pres wifi router - D-link.

Nyni bych chtel aby vsechny pocitace meli pres sit pristup k tiskarne a jednomu externimu disku (oboji bude pripojene k pomyslnemu serveru, ktery pobezi porad). Chtel bych aby notebooky byly v siti zapojeny pres wifi a nemusel jsem je pripojovat kabelem k routeru, zbytek pocitacu ma svuj vlastni internetovy kabel zapojen v routeru.

Dokaze mi tedy prosim nekdo poradit krok po kroku jak na to? Predem moc dekuji za vasi ochotu!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

D-link nemá wifi? Tím by jsi zajistil potřebné wifi připojení, tam neni teď co popisovat, ale spíš pořídit wifi ne? V zásadě pak necháš pc a notebooky aby si braly ip adresy z routeru- nechat ve windows automaticky, dále pak u každého počítače nastavit sdílení a v zásadě alespoň já nastavuji u každého počítače stejný seznam uživatelů a hesel- jelikož se neověřuje přes doménový server tak si tím šeťrim další problémy u sdílení.

Pro začátek si projdi ještě tento odkaz: xmaestro.com/... a odpoledne napiš co a jak a pořešíme klidně detailně

magic*
hodnocení

super ten navod je presne to co jsem potreboval :) Dneska to bohuzel nestiham projit, ale myslim, ze podle toho navodu to nejak dohromady dam. S win asi problem nebude, ale jak tobude s nastavenim Linuxu Mint?

Tak linux dělám velmi okrajově, spíš až vůbec, ale vim, že mi doma běhal i linux přes dhcp v pohodě a že jsem to nastavení našel i já až nelinuxák :) Tady máš fórum o sítích v Mintu: forums.linuxmint.com/...

Kdyžtak napiš :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]