Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se na Vás všechny s prosbou zapojení routeru ke stávajícímu modemu od UPC na noťas, abych byla bezdrátová. Bohužel vůbec nerozumím technickým věcem, tak jsem ztracená.
Už při propojování s "lehkým" instalačním CD mi má svítit dioda WAN, ale jen bliká. Při propojení kabely dle CD bych měla být na netu, což se nedaří...
Spojení modem, komp přes kabel funguje... Ale s routerem ne.. Neumíte někdo poradit naprostý blondýně na techniku?
Děkuji Zuzák
Dobrý den,
začněte tím, že po připojení routeru vypněte na chvíli modem a poté ho zapněte. Myslím, že u UPC je nutné po změně MAC adresy připojeného zařízení restartovat modem.
Mně odkaz normálně funguje - je to pdf soubor.
Zkuste tedy ještě tento postup:
1) modem od UPC zapojte do portu WAN
2) kabel od počítače do jednoho z portů LAN
3) V nastavení WIN XP: Start -> Nastavení -> Síťová připojení -> pravým tlačítkem klikněte na síťovou kartu která je připojena do routeru (bude u ní Stav: Připojeno) a vyberte Vlastnosti -> uprostřed najděte položku Internet protokol TCP/IP, označte ji a klikněte na Vlastnosti -> na záložce Obecné zaškrtněte obě možnosti (DHCP i DNS) automaticky -> všechna okna potvrďte OK.
4) Start -> spustit -> napište cmd a enter. Objeví se příkazový řádek. Tam napište ipconfig. Objeví se tabulka a u položky Adresa IP by mělo být 192.168.0.xx. Tím zjistíte, zda Vám router přiřadil IP adresu.
5) V příkazovém řádku napište ping 192.168.0.1 Pokud se objeví Odpověď od 192.168.0.1 xx ms tak Vám PC komunikuje s routerem. Pokud se objeví Vypršel časový limit žádosti tak nekomunikuje.
6) V prohlížeči se přihlaste do administrace routeru a zvolte WAN a zaškrtněte možnost Dynamic IP adress a potvrďte zelenou fajfkou.
7) Zvolte Status -> Device info a pod WAN by měly být informace o automaticky načtené IP adrese, DNS apod. od UPC. Pokud tam nejsou tak pravděpodobně nemá router přístup do sítě UPC z důvodu nepovolené MAC adresy. (psal jsem výše)
Máte propojeno přívod UPC- modem, z modemu lan kabel do WAN portu routeru a na LAN portu je počítač. Na počítači si dáte automaticky přiřadit IP adresu (v síťovém nastavení), router vám dá IP a přes prohlížeč se dostanete na router kde do WAN nastavení naťukáte údaje od UPC. Tohle je hotovo?
Děkuji za odpověď. Bohužel toto hotovo není. Opravdu jsem antitalent.
Automaticky přiřazenou IP adresu nemám, nevím jak na to.
Doporučil bych vám nechat to na někom kdo tohle umí. Každý známe něco jiného a nevim proč se tu každý snaží nastavovat router. Pro mě je to jako kdybych si dělal generálku brzd u auta
Ale jak chcete Záleží na operačnim systému, ale řekneme že obecně- start, nastaveni, sitova připojeni, klepnout na svou síť přes pravé tlačítko, vlastnosti, protokol tcp/ip a dál vlastnosti, tam budou (měly by být) údaje od UPC pokud jste teď neměla router, vše si opište a zaškrtněte IP i DNS aby bylo automaticky. Tohle zatim stačí, pak se ozvěte
Chi, tak s generálkou bych na tom byla stejně. Akorát na to lidi mám, na router ne.
Provedla jsem Vámi napsané úkony a nikde nic na opsání nemám, všude je zaškrtnuto automaticky... A systém mám XP
doplněno 03.09.09 21:51:Pro rychlejší komunikaci dávám do placu mail: Lumpa@centrum.cz
Když to budem řešit mailem tak z toho ostatní na foru nebudou nic mít
Pokud je tam automaticky tak určitě žádný router teď nemáte? Máte jen modem? Pokud to je tedy takto tak by vám měl router přiřadit adresu ze svého rozsahu- stat, spustit, cmd a napsat ipconfig /all tam by to bylo vidět.
Dále by jste spustila prohlížeč a připojila se na adresu kterou má router- často je to http://192.168.1.1 zadáte jméno a heslo- bude v manuálu nebo i přímo na routeru (admin/admin, admin/12345 atd) podíváte se v menu na WAN nastavení a zvolíte automatiku. Tím by vám měl běhat internet alespoň přes kabel. Pak můžem řešit wifi, to se nastavuje pod volbou WLAN.
doplněno 04.09.09 13:12:Děkuji za rady, již se to podařilo zprovoznit a najednou, se stejným postupem již funguji. ;o)
Akorát jsem nějaká pomalá, to je v pořádku?
A co je konkrétně pomalé? Internet přes kabel? Přes wifi nebo přes oboje Pokud přes wifi tak zkuste kabel, pokud i po kabelu tak to pořád nevylučuji ani problém u vás ani u poskytovatele a zkusil bych pro začatek proměřit rychlost- www.lupa.cz
Pomalé to bylo přes wifi, zkusila jsem kabel, internet se ztratil úplně. Nakonec se to ale rozběhlo, tak si asi jen potřeboval zvyknout. . Zajímavé bylo, že na různých měření jsem měla hodně rozdílné hodnoty. Na lupa vycházely nejlépe. Dowloand jsem měla kolem 9MB a upload kolem 600 kb...
Icq se rozběhlo, facebook taky, akorát se mi nezobrazily nějaké fotky. Ale přijde mi, že připojení je nestabilní a hodně kolísá.
Já mám také router DI-524 a přes wi-fi se nedostanu na větší rychlost než 10Mb/s i když připojení mám 20Mb/s. Je fakt, že chytám signál přes zeď. Přes kabel to jede bez problémů i více jak 20Mb/s.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.