Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vista velké ikony - jak je zmenšit

Od: topta® odpovědí: 18 změna:

Mám Windows Vista a ikony na ploše jsem dost velké, když to porovnám s XP při stejném rozlišení na stejném notebooku. Rozlišení mám nastavené na max. Jakým způsobem se dají ikony zmenšit? Děkuji za rady.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

2x

Zdravím, ikony měním prostředním kolečkem myši za současného držení klávesy Ctrl

sondaw*

Chtěla jsem přiložit obrázky, omlouvám se

Vista velké ikony - jak je zmenšit
sondaw*

a zmenšené

Vista velké ikony - jak je zmenšit #2
hodnocení

Díky moc, opravdu to funguje. A nevíte jak se dá zrušit postranní panel z miniaplikacemi? Zrušil jsem to, aby se to nespouštělo při startu, ale pořád se to tam objevuje.

sondaw*

Jde to přímo v možnostech postranního panelu, klepni pravým myšítkem na volnou plochu panelu (dole) a dej vlastnosti

viz obrázek

Pokud máš program jako třeba CCleaner, jde to zakázat přímo v něm nebo

Startvyber po spuštění

Vista velké ikony - jak je zmenšit #3
hodnocení

no to jsem právě zkoušel, ale po startu počítače se to znovu objevilo. budu muset zkusit ten CCleaner.

hodnocení

a kde to je v tom CCleaneru?

sondaw*

Mám v CCleaneru upravenou češttinu podle sebe, najdi podle obrázku

Vista velké ikony - jak je zmenšit #4
hodnocení

a kdyz kliknu na to PO SPUSTENI, tak potom musim ten postranni panel zakazat, muzes mi rict jak se ten panel spravne jmenuje, abych nezakazal neco jineho, je to v anglictine, zkusil bych Sidebar, ale nevim. diky moc

sondaw*

Ano, v CCleaneru se zobrazí jako Sidebar

hodnocení

zkousel jsem deaktivovat i smazat, ale zatim jsem na to neprisel, vzdycky se to tam po restartu objevi znovu. jeste me napadlo jestli se ty zmeny nemaji v tom CCleaneru ulozit, ale nikde nic takove nevidim. (jako napr. ve Windows klik na Použít a dalsi klik na Ok)

sondaw*

Nevím jak ty, já tam žádné další potvrzení volby nemám, jen Povolit, Zakázat a Smazat vstup. Po zvolení Zakázat mi postranní panel se systémem nenabíhá a spouším ho ručně.

Zruš to teda přímo přes Spustit>msconfig>Po spuštění

Jinou radu už nemám, mi to takhle funguje

hodnocení

a kde jsi na to prisel, jak se ty ikony meni? v navodu jsem nic takoveho nenasel, ale tvoje rada pomohla. ale ted mam zase problem, ze jsem neco zmackl a zmizely vsechny ikony a ani po restartu se nezobrazi, nevis co s tim? dal jsem Zobrazit a pak uz tam byly, ale po restartu uz zase nebyly.

sondaw*

Bože:)

Jak zmenšit ikony jsem zjistila náhodou, když mi to vadilo stejně, jako tobě. Vím, že tahle kombinace funguje na zvětšení nebo zmenšení textu, tak jsem to prostě zkusila

Jinak zkus otevřít Správce úloh>Procesy, najdi explorer.exe, vyber ho a dej Ukončit proces. Otevři Aplikace, dej Nová úloha, napiš explorer.exe a dej OK

Ikony by se ti měly zase obnovit

hodnocení

ikony se sice obnovi, ale po restartu nebo vyp. a zap. pocitace stejne na plose nejsou. :(

sondaw*

Zkus klepnout pravým tlačítkem myši na ploše>Zobrazit>označit Zobrazit ikony na ploše

hodnocení

to uz jsem zkousel predtim a neslo to, ale ted jsem se dival do Ovladacich panelu, co se da kde nastavit pak jsem zavrel vsechny okna a ikony byly najednou na plose a po restartu tam zustaly, tak snad uz to tak zustane.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Nebude to stejné jak u Windows XP?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]