Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahuje se autorské právo na schreenshoty?

Od: dave007 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, zakláním online internetový magazín a nikde se mi nepodařilo zjistit, zda se vztahuje autorské právo na pořízené screenshoty?

Např. když bych psal článek - recenzi o portále Seznam.cz, tak bez obrázků to nebude ono. Tak třeba těsně pod nadpis vložit obrázek úvodní stránky Seznamu pořízené tlačítkem printscreen.

Je mi jasný, že publikování cizích fotografií bez souhlasu autora je zakázané, ale nevíte někdo, jak je to v tomhle případě? Přeci, to že jsem pořídil snímek obrazovky, je jakoby moje dílo, dá-li se to tak brát?

Díky za případné odpovědi.

Ahoj Dave007

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Nejsem na to odborník, ale obecně u screenshotů obsahu webových stránek za účelem recenze by snad neměl být problém, Respektivě nevím o tom, že by si s tím někdo dělal nějaký problém včetně removovaných zpravodajskýck webů.

Existuje i archív webů www.archive.org/web/web.php kde se dokonce nejedná o scrrenshoty, ale o z čášti funkční archív. Konkrétně např. seznam.cz na web.archive.org/web/*/ http://seznam.cz

Jiná situace je u konkrétní grafiky stránek, kde např. některé online hry zakazují ve VOP pořizování screenshotů z důvodu, že grafika je jeich majetkem.

taky bych v tom problém neviděl, vyšel i článek o poradte.cz se screenem a souhlas taky nikdo nechtěl :)

dave007
hodnocení

Dobře, tak moc děkuju všem...jdu na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]