Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Do Calcu jsem si nakopíroval "výpis volání" od mého operátora. Míchá v něm dohromady SMS i volání a já bych chtěl za pomoci nějaké funkce spočítat kolik SMS jsem napsal a kolikrát jsem volal.
Pokud se zde (nebo na jiném fóru) řešil, odkažte mě prosím na něj, nevěděl jsem, jak dotaz v Google položit a tak se obracím na Vás.
Možná pro lepší pochopení bude vhodný screen z Calcu:
doplněno 31.08.09 12:18:... pokud se zde podobný dotaz řešil ...
omlouvám se
Pravděpodobně se pídíš po funkci COUNTIF(), která přebírá dva argumenty oddělené středníkem - testovací rozsah a podmínku.
Testovací rozsah je rozmezí buněk vyjádřen intervalem v syntaxi XY:XZ, přičemž za X dosadíš písmeno sloupce, za Y počáteční řádek a za Z koncový řádek. Y a Z jsou krajní hodnoty, součástí intervalu. Pokud chceš spočítat tedy výskyt slova ve sloupci B na řádcích 1 až, dejme tomu, 50, zapíšeš to takhle: B1:B50
Podmínka je dána právě hodnotou, jejíž výskyt chceš spočítat, proto dosadíš "SMS", nebo "Volání", i s uvozovkami (jelikož zřejmě chceš zvlášť výsledky pro "SMS" a "Volání", zavoláš dvě funkce ve dvou políčkách).
Takže výsledná funkce, tak jak jí dosadíš přímo do políčka, kde chceš, aby se ti zobrazil počet SMS (příklad):
=COUNTIF(B1:B50;"SMS")
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.