Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení uživatelských účtů u Windows XP

Od: barunkal odpovědí: 6 změna:

Na počítači s Windows XP byly založeny dva uživatelské účty, jeden jsem smazala úplně, včetně uložených souborů. Druhý chci nechat zachovaný. Nemůžu přijít na to, jak zrušit přihlašovací protokol při zapínání počítače. Ráda bych, bych zapla počítač a rovnou mi naběhla plocha bez jakéhokoliv dalšího přihlašování. Je to možné nějak nastavit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Start - Spustit a tam napiš do toho okna "regedit" (bez uvozovek) a odešli. Spustí se ti příslušný program ve kterém najdi složku HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon a položku AutoAdminLogon ve které změň hodnotu z 0 na 1

Nevím kolik máš zkušeností a tak ještě případně podotknu že hrabat se v registrech není zrovna bezpečné takže se drž přesně toho návodu nebo to nech někomu zkušenějšímu pokud se na to necítíš;)

barunkal
hodnocení

Předpokládám, že jednodušší způsob někde v nastavení nenajdu, co? Do registrů se hrabat nebudu, není to můj počítač a je na něm účetnictví za 10 let, takže já se do toho pouštět nebudu. Ale díky moc za radu, aspoń vím, že to nejde a můžu od toho dát ruce pryč.

start/spustit/ tam napiš: control userpasswords2

tam si vyber uživatele a odškrtni políčko kde je napsáno aby uživatelé museli zadat heslo

barunkal
hodnocení

Díky, už jsem to zvládla a všechno běží tak jak má.

zdenda*

Ahoj,

prosím o radu...počítač měl 2 uživatele, oba bez hesla, oba admnistrátory..přesto chtěl při každém přihlášení heslo (prázdné). Proto jsem uživatele User zakázal, ale teď se nepřihlásím..ten druhý účet totiž nevim proč nejde. Prosím o radu jak se mám zalogovat abych to mohl změnit zpět. Díky

No nejde protože má asi heslo ne? Měl jsi se nejdřív postupně na oba přihlásit a kdo ví zda jsi nezakázal admina a nenechal si tam quest. Každopádně zkus nouzový režim pokud ti najede bez hesla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]