Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probudit počítač z režimu spánku

Od: aleluja odpovědí: 4 změna:

dobrý den, mám takovou blbou otázku ale ještě jsem to nezkoušela.. jak se vyvolává počítač z režimu spánku? :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirecekp*
hodnocení

0x

Záleží na typu PC. Mám 2 notebooky a jeden stolní PC, jeden notebook a PC se probouzi tlacítkem napájení a jeden notebook se probouzi mezerníkem nebo tlacítkem napájení. Takže nejlepší způsob je prostě si to ozkoušet!

alf*
hodnocení

0x

mě když úplně usne tak tlačítkem kterým se zapíná naběhne do stavu ve kterém usnul.

pepi2x
hodnocení

0x

většinou nějakou klávesou, občas dokonce i pohybem myší (což je nepraktické), v nejhorším krátkým stiskem tlačítka, kterým se pouští PC. U starších počítačů tato funkce může hodně zlobit a nedá se použít - ale to je dlouhou debatu proč a jak :)

josefd
hodnocení

0x

Nevím, říká-li vám něco slovo BIOS. Pokud ne, pozvěte si raději kamaráda - odborníka.

Při spouštění počítače se stisknutím klávesy Del nebo F2 (obvykle) dostanete k obrazovkám pro nastavování některých parametrů počítače. Jedna z obrazovek (může být nadepsána např. Power Setup) je obvykle věnována právě oblasti určování, zda vůbec chcete, aby bylo možno počítač hibernovat (s vypnutím) nebo také jen uspat (sleep), a pokud ano, které události z takového stavu počítač "probudí". Můžete si nastavit i probouzení myší, nebo klávesou, nebo po ethernetové síti, nebo z USB zařízení. Mám nastaveno třeba i to, že se počítač sám v noci probudí programem pro nahrávání televizních pořadů a po nahrání se zase vypne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]