Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrácený obraz na monitoru

Od: paja8000* odpovědí: 6 změna:

Prosim Vás poradí mi někdo jak mám zpět obrátit obraz na monitoru, mám ho obrácený o 90 stupnů. Nevím jak se to mohlo stát. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

to může být různé ale jako první bych zkusil, předpokládám že jde o WIN, někde na ploše kliknout pravým, možná tam bude volba něco jako možnosti grafiky a tam bude otočení o ...

Druhá možnost je, že systray bude ikonka pro grafiku a buď dvojklikem nebo zase pravým na té ikoně půjde něco vybrat.

Nejspíš je na to nějaká klávesová zkratka o kterou jsi nějak zavadil..

doplněno 27.08.09 22:15:

nebo otočit monitor, občas to používám. To ale asi není ten případ, že.

paja8000*
hodnocení

Děkuji za odpověd, všechno se mi povedlo vrátit zpátky. Jen jeden problém mi tady zůstal a to je celkové zvětšení ikon na ploše atd..Při zpuštění internetu mám vše zvětšené a přitom mám dole na liště velikost 100% ,když to zmenším je to nečitelné.Předem děkuji za radu.

alf*

tak si pohrát s rozlišením tak aby sedlo. Nebo mrknout do manuálu pro jaké rozlišení je monitor dělaný. Pravda každému vyhovuje něco jiného, jedna známá s vadou zraku má obrovský monitor s nějakým šíleným default rozlišením tak má nastaveno snad 640x480 a ikony má snad jak krabička od sirek aby na ně trefila. Ta souvislost s internetem (tedy asi spuštěním prohlížeče) mi uniká.

cybermagefroll*

Zřejmě jsi si v prohlížeči nastavil změnu měřítka. Zkus stisknout CTRL + 0 nebo stikni CTRL + pohybuj kolečkem myši. Případně by to mělo jít nastavit v Zobrazit - Měřítko (záleží na prohlížeči)

doplněno 29.08.09 07:26:

Aha teď koukám, že si změnit měřítko v prohlížeči asi možná umíš změnit. Jinak k té ploše. Klikni pravým tlačítkem myši na plochu a dej vlastnosti. V kartě Zobrazení - Vlastnosti klikni na záložku Nastavení a tam si zvol rozlišení obrazovky (tedy větší než tam máš asi teď)

kasol*
hodnocení

2x

Problém s převráceným obrazem může vyřešit u některých PC, kde je grafická karta (tuším že ATI) integrovaná na základní desce vypnutí klávesových zkratek na grafickou kartu.

Na plochu kliknout pravým tlačítkem zobrazí se dialogové okno ZOBRAZENÍ - VLASTNOSTI , vybrat záložku NASTAVENÍ a zde kliknout na odkaz UPŘESNIT. Nyní vybrat záložku s názvem grafické karty a najít zkratky na ovládání grafické karty. Přepnout zpět a doporučuji zkratky raději vypnout.

doplněno 07.09.09 14:56: Doplním jedná se o integrovanou grafiku "INTEL" a klávesové zkratky pro pootočení obrazu jsou CTRL + ALT + příslušná šipka.

sondaw*
hodnocení

0x

Pokud máš grafickou kartu nVidia, tak otevři Ovládací panel nVidia, v menu vyber Otočit monitor a otoč ho zpět
Jestli grafiku ATI, tak to bude podobné (ATI Catalyst Center)
Jinak zkus kombinaci kláves
Ctrl+ Alt + šipka doleva nebo doprava (nahoru, dolů) a pootáčet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]