Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový HDD na starší PC

Od: nakiro* odpovědí: 9 změna:
Podařilo se mi sehnat HDD SEGATE BARACUDA (80 GB), a potřeboval bych ho dát do staršího PC (400Mhz). Problém však je v tom že ho BIOS nehodlá detekovat...(když dám auto detekci, tak se to sekne) Slyšel jsem o nějakém programu, kterej to upravuje, aby to šlo, jmenuje se RESDISK nebo tak nějak. Můžete mi někdo poradit kde ho mam sehnat a jak by se to mělo udělat? Předem dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Najít by ho měl,možná jsou špatně jumpery.

Může se leda stát že ti ho nenajde úplně celý ale třeba jen 32GB, to by bylo starym biosem,vůbec nedetekován je chyba jinde (jumpery,ekektronika...),ja mam na celer 600 disk 120GB OKa a kamos na 400 mel 80GB ale bral jen 32GB*frajer*

plaky*
ja som mal tiež niekedy takýto problém,mal som síce menší disk,ale v podstate je to to isté...ja som to vyriešil tak,že jeden disk som rozdelil na 3 a frčalo to...síce ten bios ma trocha mete,lebo ja som do biosu nepozeral...je to jedno z riešení...mne to pomohlo...
nakiro*
Jde o to že na tom HDD nic neni (je úplně novej), a když dám detekovat BIOSEM, tak detekování sice začne, ale zasekne se to...
Opravdu se to sekne,ono to může chvilku trvat,pak by mohl být ten disk taky v háji*frajer* zkus ho jinde co to udělá

artie
doplnit odpověď
hodnocení

0x
tedy pánové to jsou rady... seagate ma na svych www strankach ke stazeni program tusim se jmenuje ontrack manager nebo disc wizard , do biosu se neda nic tedy disk se zakaze a nabootuje se z diskety nebo z cd ktery tam sou ke stazeni . program do boot rekordu nahraje ovladaci sw a v biosu si nastavi nejaky maly univerzalni hadr a k tem 80 g pak pristupuje pomoci toho sw. teda aspon to tak jeste pred par lety - v dobe p400 a vetsich disku fungovalo :)
No jasně tohle je taky řešení problémů s velkým diskem,ale zrovna tady bych řekl že to nebude ono,nebo je podle tebe normální že se autodetekce diku sekne? Podle mě teda ne, proto by bylo dobré zkusit zda vůbec běhá v jinym kompu*frajer*

artie
doplnit odpověď
hodnocení

0x
je strasně težky poradit takhle na dalku ale pri servisech jsem se setkal i s takovou reakci biosu . kazdopadne je to asi nejrychlejsi reseni pres napadenim servisniho technika prodejce disku s pokrikem ja ti to rikal smejde
sihi

Ja mel 80ku na celeronu 400. Kdyz sem ho nemel naformatovanej tak mi bios nasel jen asi 32 gb. Pak sem ho zformatoval na jinym kompu na 80 a to ho bios nenasel vubec tak sem tam dal jeden 4gigovej se systemem (XP) a 80ku (jako druhej disk) a bios ho vubec nenasel ale pak v XPckach sem ho videl pohode. Jestli mas v tom poci starej disk tak bych tuhle variantu zkusil. Pak by byla moznost ten disk rozdelit na 2 40ky. To sem nezkousel. Ale kdyz sem tam zkousel pripojit 40GBdisk tak mi bios v poho nasel plnou velikost.

BTW kamos mi ted rek ze na 2233ce ma 60GB disk ale musis si tam dat linuxy (ja bych zkusil nejdriv tu moji variantu)

Ja mam na Dellu PII 350 disk 120GB a běhá bez problemů, tak mě nějaká 233 nemůže rozházet*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]