Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazaný koš z plochy

Od: honza999 odpovědí: 9 změna:

Synovec mi vymazal z plochy koš. Poradíte mi jak ho mám obnovit? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

parizek*
hodnocení

0x

Jste si jisty, ze vam jen nezmenil ikonu a neprepsal nazev? :)

angelcze*

Jaký máte operační systém? Jestli XP tak je to takhle

Klikněte na ploše pravým tlačítkem -> vlastnosti -> nahoře vyberte kartu plocha -> klikněte na vlastnosti nastavení plochy -> a tam vyberte jaký ikony chcete na ploše mít

parizek*

Angel

a kdepak tam je zatrzitko u kose? Schvalne zkuste kos smazat, jestli se vam to povede :-P

angelcze*

Nemam XP takže se napamatuju, ale asi máš pravdu. *dril* Pak je možnost že koš může být někde za koncem obrazovky. zkusil bych seřadit ikony podle názvu nebo něco. Zas že by někdo měnil u koše ikonu a název se mi zdá taky nepravděpodobný, ale je to možnost *smich*

sondaw*

Na Vistě je to podobné

Klepnout pravým tlačítkem na prázdné místo na Ploše>Přizpůsobit>Změnit ikony plochy a označit, které položky se mají zobrazovat

parizek*

To je sice hezke, ale ty tam muzes zmenit zobrazovani kose? Ja tedy na XP ne *ee*

sondaw*

No můžu označit nebo odznačit zobrazování koše na ploše, ty ne?

Pokud se ti na XP koš nezobrazuje a nejde ani nastavit tak, jak jsem psala, potom jedině úprava registru

Start> Spustit>regedit
Najdi v registru:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerDesktopNameSpace>klepni na něj pravým tlačítkem myši> příkaz Nový> Klíč>zadej řetězec {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} a potvrď klávesou ENTER.
Klepni na nový klíč {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E},v pravém podokně poklep na položku (Výchozí),v dialogovém okně Upravit řetězec zadej do pole Údaj hodnoty řetězec Recycle Bin a klepni na tlačítko OK. Zavři regedit

parizek*

Me to takhle prave nende :) Snad se s temi registry autor popere, hodne stesti ;)

doplněno 27.08.09 12:53:

A v podstate proto jsem se ptal, jestli mu to synovec treba jen neprejmenoval a nezmenil ikonu, protoze odstranit si kos neni takova sranda :)

sondaw*

No, na Vistě je to dřív, než se naděješ*smich* Kldyž klepneš na Koš>Vlastnosti tak máš v nabídce Vysypat koš a Odstranit

Už jsem na fórech několikrát řešila, že dal uživatel Odstranit a divil se, že tím koš nevysypal, ale odebral z plochy. I tohle se ovšem dá v registru upravit, aby položka Odstranit nesváděla k vysypání koše:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]