Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prestalo mi fungovat PC, po zkousce u jineho PC jsem dosel k zaveru, ze procesor (Duron 700) je nefunkcni. Je bezne, ze takto odejde 8 let stary procesor? Mel dostatecne chlazeni, nebyl taktovan. Dekuji za odpoved.
Životnost procesorů je okolo dvaceti let, ale je to naprosto fiktivní číslo, protože to by platilo v ideálním případě. Ve skutečnosti to ovlivňuje obrovské množství faktorů a tak jeden a tentýž procesor může někomu vydržet 10 let a někomu třeba 15 let. Co se týká toho tvého procesoru tak odešel asi trochu předčasně (tyhle starší procesory většinou vydrží o hodně déle), ale to může mít spoustu příčin.
Taky nemusel odejít sám od sebe, už jsem viděl i procesor, u kterého se majitelovi podařilo nešikovnou montáží chladiče udělat škrábanec až do tranzistorové vrstvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.