Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost procesoru 8 let?

Od: grennelort odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Prestalo mi fungovat PC, po zkousce u jineho PC jsem dosel k zaveru, ze procesor (Duron 700) je nefunkcni. Je bezne, ze takto odejde 8 let stary procesor? Mel dostatecne chlazeni, nebyl taktovan. Dekuji za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

V podstatě ano.Navíc pokud jel v poslední době na maximum.

parizek*
hodnocení

2x

8 let je na elektroniku dlouha doba. V zavisloti na vytizeni je bezne, ze odejde klidne i driv. Tento procesor koupit v dnesni dobe na bazaru za par korun...

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Životnost procesorů je okolo dvaceti let, ale je to naprosto fiktivní číslo, protože to by platilo v ideálním případě. Ve skutečnosti to ovlivňuje obrovské množství faktorů a tak jeden a tentýž procesor může někomu vydržet 10 let a někomu třeba 15 let. Co se týká toho tvého procesoru tak odešel asi trochu předčasně (tyhle starší procesory většinou vydrží o hodně déle), ale to může mít spoustu příčin.

antynka*
hodnocení

0x

Nejsem odborník, ale myslím si, že výroba a vývoj IT jde tak rychle dopředu, že nikdo nepočítá s tím, že by měla být nějaká dlouhá životnost *smich*

perda*
hodnocení

0x

Taky nemusel odejít sám od sebe, už jsem viděl i procesor, u kterého se majitelovi podařilo nešikovnou montáží chladiče udělat škrábanec až do tranzistorové vrstvy. ;)

parizek*

To ale soudim, ze by se autor potom tolik nedivil, takze to nebude zrejme jeho pripad. Ono vubec staci parkrat chladic sundat a nandat a hrany jadra se okousou at je clovek sebeopatrnejsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]