Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit síťový most?

Od: evermore* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Mám doma ADSL Wi-fi router.K němu jsem připojený s nootebookem (Win Vista) a potřebuju přes tento nootebook sdílet internet na PC(win XP,bez wifi karty).Pokoušel jsem se vytvořit připojení přes mosty, ale nefungovalo to.Nejdříve jsem myslel , že problém bude v nějakém firewallu, ale vše jsem povypínal a nic.Zkoušel jsem zadávat nějaké pevné IP addresy ale to nefungovalo a router by to stejně asi neskousnul.Samozřejmě bych mohl jit do obchodu a koupit za 400,- wifi kartu, ale peníze jsou jen jedny a PC stejně jede jen když jsem u něj já s nootebookem.Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

A co zkusit zapnout pouze sdílení internetu na wi-fi kartě v notebooku? Ve Vistách: Control Panels - Network and sharing center - Manage networks connections - vybrat wi-fi kartu - pravé tlačítko - Properties - záložka Sharing - zaškrtnout Allow other... a vybrat připojení kabelem ze seznamu.

evermore*
hodnocení

Super moc díky.Sice v angličtině, ne že bych neuměl, ale trošku to mate:)Snad to bude fungovat(zrovna jmi odešel monitor):-D

hodnocení

0x

Zatim jsem nenašel důvod proč nenatáhnout kabel do routeru ;)

A juinak buď to sdílení jak říká kolega a nebo přes proxy- program

evermore*
hodnocení

Mno jelikož nebydlím zatím ve svém a tatík(z bůhví jakých důvodů ;) )nesnese kabely po zemi,a že to mám k routeru dobrých 15 metrů přes barák, tak jsem to vykutil právě tím wifi routerem, což je, podle mě, docela elegantní řešení, časem až se bude něco objednávat z netu koupim wifi kartu a mám po starostech:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]