Nejste přihlášen/a.
Jak mám často tisknout,aby mě nezaschly barvy v tiskárně?
Zatím tisknu cca 3x do týdne černě po 5 kopiiích a barevně cca 1 za týden.
Tiskárna je Epson 405.
Díky
Nemám inkoustového Epsona ale Canon, a i když na něm třeba půl roku netisknu (většinou tisku přes laserovku) tak pokud do ní pak pustím něco k vytištění tak s tím není žádný problém. Na začátku si tiskárna bude chvíli "chrchlat" jak si bude čistit trysky, ale pak bez problémů tiskne. Tiskárnu ani nijak nevypínám nebo nespouštím nějaké speciální "údržbové programy".
Barva nijak nezasychá, spíš se samozřejmě velmi pomalu odpařuje. Podle mě nemá cenu speciálně plýtvat drahým inkoustem jen aby mi to "náhodou nezaschlo"...
No není to moc, ale mohlo by to stačit. Navíc by mělo pomoci, když se tiskárna po použití vypíná a pak zase zapíná (prošplíchne to trysky). Pokud déle netisknete nebo pokud je nějaká barva očividně zaschlá, měl by k to mu účelu být na tiskárně čudlíček, který zařídí prošplíchnutí. Při ještě delším netisknutí je potřeba použít čudlíček i vícekrát po sobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.