Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopírování funkcí v Excelu

Od: kejikl® odpovědí: 4 změna:

Ahoj vsem kdo vi :)
Mam vytvorenou funkci ktera mi urcuje poradi podle velikosti Hodnot. Viz. prilozeny odkaz na dokument v excelu.
Problem je ten ze pokud chci tuto funkci dostat na jine radky v temze sloupci, (pretazenim mysi za pravy dolni rozek) tak to dopadne tak jak je zobrazeno v oranzove casti, spravne by to melo byt tak jako je to v zelene casti.
Nedokazu excelu vysvetlit ze oblast bunek funkce RANK, ve ktere ma poradi hledat, nema pretazenim menit.

doplněno 25.08.09 06:34:

Radku pro tuto funkci mam opravdu mnoho takze rucni zapis by me asi pripravil o nervy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

dotaz úplně nechápu ale tuším, že to celé vyřeší string. tj typicky odkaz na A1 protahnu vpravo a dolu, vpravo se udela B1 a dole A2, vse se tedy zmeni. Pokud to ale bude $A$1 nebo $A1 nebo A$1 nastane neco jineho. zmeni se jen ta hodnota, ktera pred sebou nema $. Staci kliknout do radku nahoru na text A1 a mackat F3 - nebo psat rucne. Snad je to ta otázka! :)

doplněno 25.08.09 07:55:

no, raději F4... ta F3 nedělá nic *smich*

dusatka*

Já bych podle otázky tipla, že ses trefil do černého. Absolutní x relativní odkaz.

snad, když jsme to oba pochopily stejně. tady je ještě kompletní instrukce :)

office.microsoft.com/...

hodnocení

Dekuji, to je presne to co jsem hledal.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]