Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítomnost viru

Od: aleko* odpovědí: 24 změna:

Jak bych si mohla jednoduše otestovat svůj PC (program v češtině)? Mám podezření na přítomnost viru.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

3x

Je možný třeba použít tenhle jednoduchý scanner www.eset.cz/eset-/... ale lepší je si nainstalovat něco nastálo www.slunecnice.cz/...

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Má ono vyskakující okno nějaký název?

aleko*
hodnocení

jo - Travian-online hra -Mozilla Firefox; Popular Screensavers- hra; Gethon -Serch Results - Mozilla Firefox (zjevně erotický obsah)

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Zkus stáhnout stahuj.centrum.cz/... a proveď kontrolu.Zkontroluj poté výsledek vyhledávání s tím,co tě obtěžuje.

krulis*
A nebo SUPERAntiSpyware taky účiné stahuj.centrum.cz/...
aleko*
hodnocení

Zdá se, že po celkovém dvouhodinovém testu, kdy byla nalezena a následně odstraněna víc než stovka infikovaných objektů, bude vše v pořádku, protože za tu dobu, co jsem po restartu počítače na netu, bych už tu měla nasázeno nejméně 10 blbostí. A zatím NIC *placni*. Se slzou v oku děkuji, úžasná rada - a hlavně to, co jsem chtěla - něco jednoduchého, co zvládne bez problému i takový IT diletant, jako jsem já *uspech*

doplněno 25.08.09 15:17:

Díky patří rádci s nickem VOSIKAC - jeho rada byla ta nej *palec*

vosikac*

*hi**hi*

Za málo! Od toho tu jsme,abychom radili :)...V Tvém případě šlo jen o to,kdo bude rychlejší *palec*

Jak píše "krulis"... prográmků na podobné věci je více... Mě se jen na "šmejdíky tohoto tipu nejvíce osvědčil zatím tento.Svojí jednoduchostí :D.Taky nejsem ekšpért*nevi*

Ale důležité je,že pomohl Tobě *slunce* od těch hambáren :D

aleko*
hodnocení

Zbytečná skromnost - a furt NIC, tralalala ;)

Dej ty fotky msconfigu treba sem: imageshack.us/...

ono to ze se nic nedeje neznamena ze tam nic neni ;)

aleko*
27.08.09 20:33
hodnocení

*klik**palec*

vosikac*

*jasne*Koukám že je veseloooo *palec*

doplněno 27.08.09 20:51:

Ještě používám toto,též v ČJ :) download.chip.eu/...

Především pro čištění registrů po odinstalovávání programů,her ... atd*palec*

aleko*
hodnocení

dík, tak jsem si teda i uklidila, když jinak nedáš *uf*

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Ahoj... Používáš již nějaký antivir jako je ESET,AVAST...nebo jiný? A jaké jsou důvody tvého podezření?

aleko*
hodnocení

jasně, AVAST - ale nejsem schopna se zbavit vyskakovacích oken, i když je mám blokovány, takže si myslím, že mi tu hospodaří nějaká havěť... jsem jen otrocký uživatel PC, který vůbec nerozumí jeho podstatě, tak proto moje asi pro většinu lidí debilní dotazy... ale včera jsem už dala na jednu z obdržených rad, nainstalovala něco z nabídky "slunečnice", ošetřilo mi to nějakých 6 kritických míst a teď se uvidí... dík

doplněno 24.08.09 09:57:

vidím, že nepomohlo *zed*

guess*
hodnocení

0x

Nainstalujte si neco proti spywaru.

stahuj.centrum.cz/...

aleko*
hodnocení

Už jsem taky zkusila - terminátor odhalil 6 kritických objektů, ošetřil - no a naskakují pořád *bum*

Co máš za systém?

Co takhle start/spustit/cmd/msconfig a tam záložka po spuštění- hoď sem obrázek

aleko*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale tohle je pro mě velké sousto...

Jaképak sousto.

Operační systém, co ti startuje v počítači?

Msconfig, začni tím že půjdeš tou cestou jak píšu, nejdřív se o to pokus, najdi si start, spustit, a pak napiš rovnou msconfig

aleko*
hodnocení

Dobře, už jsem se teda dostala na nástroj pro konfiguraci a očekávám další lekci, neb jsem stále tam kde jsem byla a zřejmě už i navždy zůstanu *bzum* . Každopádně dík za trpělivost

Dobře, je tam záložka po spuštění (po startu?), nacvakej obrázky maverick.pise.cz/... a přilož je tady k odpovědi, snad to bude čitelné :)

aleko*
hodnocení

okamžik pravdy - vkládám obrázek (2 kousky)

doplněno 25.08.09 10:53:

ááááááááá kdepak jsou? nejsou... zkusím znova

aleko*
25.08.09 10:55
hodnocení

2.pokus -

aleko*
hodnocení

Obrázky byly větší než 2 MB, takže jsem je zkusila zmenšit *sok* a teď již 3. a poslední pokus

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]