Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou koupit vypalovačku?

Od: papene* odpovědí: 35 změna:

*zed*Jen co se trochu oklepu ze všech vašich rada z mých dotazů už mám další problém.

Vymyslili si na mě, že mě ještě chybí vypalovačka!

Tak tedy jakou? A na co se zaměřit ,když o tom vím uplné kulové.*bzum*

K čemu všemu jí budu potřebovat.

Znova co vše má umět?

Tak děkuji*uspech*

doplněno 20.08.09 23:40:

Už není potřeba.:)

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

angelcze*
hodnocení

0x

Záleží na tom jakou máte základní desku jestli podporuje SATA nebo starší IDE, to se dočtete v manuálu k základní desce nebo jestli chcete tak sem napište jakej typ máte a já vám řeknu co podporuje. Když tohle budete vědět tak tak pak můžete začít vybírat. Na 99% budete chtít DVDRW, ty umí vypalovat DVD i CD potom budete vybírat mezi rychlostma vypalování ty jsou skoro u všech mechanik stejné takže rozdíl stejně nepoznáte. Některé umí oboustrané a dvouvrstvé DVD s kterýma se setkáte jen velmi zřídka. A potom u mechanik jsou takové věcičky jako Lightscrible což je vypalování textů obrázků.. na povrch DVD, ale musíte pak na to kupovat speciální DVD s povrchem k tomu určeným. Ceny jsou kolem 600-700 Kč. tady pro představu

czechcomputer.cz/...

papene*
hodnocení

*zed*jakou základní desku?

angelcze*

No to nevim to se právě ptám jakou máte *smich* Kdy jste počítač kupovali? máte od něj nějaké doklady z obchodu, krabice, manuály?

papene*
hodnocení

počítač jsme kupovali 17.3 letos.

Manuál není.Prý je v počítači uložen.

Tak mě to vysvětlil prodavač,když jsem se ptala.

Vím jen E Machines,model EL 1200

Je to něco platné?*uspech*

angelcze*
papene*
hodnocení

Já to kupovala zvlášť.

Ale počítač vypadá stejně.

Akorát zástrčky na mám bez barev,ale to asi nehraje roli.

A nenajdu to někde v počítači pod něčím?

pravdomluvny*

Docela bych se divil, kdyby Tvůj počítač neměl vypalovačku. Nechybí Ti spíš program na vypalování?

papene*
hodnocení

Jak to mám vědět když žádný manuál nemám a někoho kdo tomu rozumí taky ne.

Proto stále píši na poraďte.

Taky mě to nebaví stále se na něco ptát jako blbec.*zed*

Pro klid naší duše. Mechaniku jistě nějakou máš. Co je přesně napsané na předních dvířkách tvé mechaniky? Ale úplně všechno (ono tam toho zas tak moc neni :) )

papene*
hodnocení

Tak je tam.

DVD+/-R/W/RAM/Labelflash

To je vše co je na dvířkách.

A ještě tam bude určitě něco jako dvd multi recorder nebo rewritable atd. Ale zvláště podle toho labelflash to bude vypalovačka. Vypalovat tedy můžete přímo v tento počítač když přetáhnete soubory na vypálení na ikonku vypalovačky a nebo nějakym prográmkem třeba tady cdburnerxp.se/... je tam hned download now a návody: poradte.cz/...

angelcze*

Kdo si vymyslel že vám chybí vypalovačka? Dejte mu přes prsty *smich*

papene*
hodnocení

*sok*Jak pak to?

papene*
hodnocení

Tak jakou mám teda základní desku,

papene*
hodnocení

Fakt tam už není nic napsáno.

ale díky za snahu.

No pokračujte tím co jsem psal ;) Vypalovat určitě půjde

papene*
hodnocení

Je to tam napsané oboje.Po otevření dvířek.

angelcze*

Jo vy ste to nekupovala jako komplet? jestli to nemáte zaplombovany tak koukněte co tam máte podle tohohle obrázku ty zakroužkovaný části, barvy a rozložení může být jiné, ale tvar bude stejný.

doplněno 20.08.09 20:53:

Taky se mi zdá divný že by vám tam nevnutili mechaniku ale jestli máte tu skříň co jsem posílal www.czechcomputer/... tak tam ani nevidim místo pro mechaniku, nedá se ten předek otevřít? jako dvířka?

Jakou koupit vypalovačku?
papene*
hodnocení

Ne já kupovala počítač zvlášť.

Je v záruce tak nebudu raději do ničeho strkat nos.

papene*
hodnocení

Nedá se to otevřít.

pravdomluvny*

Ale dá se to otevřít. Buď tlačítkem poblíž dvířek mechaniky, nebo lehkým zatlačením na dvířka, nebo softvérově: Start / Tento počítač / pravým tlačítkem na ikonku "Jednotka DVD" a dej "Vysunout"

doplněno 20.08.09 21:15:

Připadá mi nepravděpodobné, že máš 5 měsíců počítač a ještě si nepoužila DVD mechaniku. Neděláš si z nás náhodou srandu? :)

papene*
hodnocení

ale nedělám to by mě nenapadlo.

Já nepochopila jak to myslíte mechaniku.Já to znám jen jako kam vložit disc a né mechaniku.Už jsem zase díky vám chytřejší o kousek.

Samozřejmě se dá zatlačit na dvířka a vložit disk.

Po otevření tam ještě jsou další nápisy.

Labelflash,DVD multi recorder RDL,RW DVD+R DL,compact disc Re Writable.

Teď už je to doopravdy vše*uspech*nic jiného tam už není psáno.

Tak ti to napíšu ještě jednou a snad naposled- TY MÁŠ VYPALOVAČKU stačí tedy buď naistalovat vypalovací program- na jeden jsem ti dal odkaz a nebo vypalovat přímo tím co je ve windows

papene*
hodnocení

Tak to jsem pochopila že tam je.

S tím dalším bude problém musím najít co je ve Windu.

a co vypálit na cd fotky?Taky to jde?

Poslední otázka a můžeš radit jiným.*placni*

Buď programem, treba nero, cdburnerXP atd

Nebo ve windows:
adminxp.cz/...

emag.cz/...

papene*
hodnocení

Díky už jsem si to vytiskla.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Pane Bože, netrestej mě tak moc, i když jen Ty víš, jak velký jsem hříšník!*modla**modla**modla*

papene*
hodnocení

Tak to je hezké já myslela z karty z foťáku to vypálit.

Raději se zeptám když nevím. Když na to nemáš nervy tak nepiš.Ale díky.

Dej si čokoládu,je dobrá na nervy.

pravdomluvny*

Neber to osobně, to byl jsen takový můj povzdech.

Fotky z foťáku zkopíruj do počítače - buď propoj foťák kabelem s počítačem, nebo vyjmi paměťovou kartu z foťáku a dej ji do čtečky karet (pokud ji Tvůj počítač má). A pak je z počítače vypálíš na CD, nebo DVD.

papene*
hodnocení

To je jak rajská hudba.A tak jednoduché*haha*

K foťáku mi nějaké kabely dali.Dokonce i na telku.To vím.

A jak zjistím,že mám čtečku?

Místo placatý by tam bylo.

je tam napsáno SD/MMC/xD/MS/MS Pro

nebude to to správné místo?

pravdomluvny*

Ano, to je čtečka paměťových karet.

doplněno 20.08.09 22:21:

Já mám stejně podezření, že Tě sem někdo nastrčil, abys zkoušela trpělivost rádců. Pamatuj, že přiznání je polehčující okolnost! :)

papene*
hodnocení

*palec*Dávám body.

Doopravdy mě někdo nenastrčil.

Na takové nápady přicházím sama*haha*

A co se stane až tam kartu vložím.To bude na mě psát něco anglicky co?

Nebo tam dám kabely.Co je vlastně lepší,kabel nebo karta?*nevi*

olda54*

Probůh! Bydlíte na samotě v hloubi lesa,nebo hluboko v horách? *zed* To kolem místa bydliště v práci není nikdo kdo by Vás naučil a ukázal tyto základy? Všichni jsme nějak začínali, ale takhle se dopisovat ... s takovou budete velmi brzo formátovat PC. Nic ve zlém ... *uspech*

papene*
hodnocení

*zed*Kdyby někdo byl tak nebudu toto podnikat a číst pak připomínky.

No tak budu formátovat to ještě neznám.

Myslím,že to nejhorší už je pryč.*haha*

pravdomluvny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]