Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laminátor A4, jaký koupit

Od: kubinec® odpovědí: 15 změna:

zdravím, prosím vás o rady nebo tipy

chtěl bych si zakoupit laminátor na domácí použití (tj. sem tam někdy něco :) )

natrefil jsem např. na tuto - laminatory-laminace.cz/...

nebo na co se zaměřit při nákupu ( jak silné folie apod.)

velmi děkuji

doplněno 04.12.12 22:08:

a tato sada folii, by byla vhodná?

jsou důležité ty mikrony?

čím vyšší číslo tím lepší? *nevi*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

0x
Koupil jsem jednou v intersparu obyc laminator za 400 Kc a slape perfektne do dneska. A docela dost toho naslapal.. v tech levnejsich jsou beztak plastove prevodove kolecka takze do 800 kc budou podle me vsechny stejne akorat s jinou znackou
hodnocení

a folie jaké? jakou tlouśťku

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mám

tenhle z Lídlu za 400,- Kč, k němu folie 80 mikronů. Pro moje potřeby plně stačí a vyhovuje.

Návod.

hop®

Ano, LIDL mi funguje uz asi 4 roky, akorát fólie dokupuji, tloušťku nějak neřeším...

cocinkamichalka*

My máme z Tesca z nějaké slevy za 200 a funguje výborně už několik let...

praivo*

Tak to máš štěstí, já ho už musel dvakrát opravovat... Až zase uvidím v tom Lidlu, koupím ho.

hodnocení

0x

Ten PEACH mám,ale akorát A3 a funguje bezvadně.Folie kupuji standartní v paírnictví...

hodnocení

A3 to je velký výkres,že?

a lze teda i zalaminovat i vizitky třeba v laminovačce A3?

hop®

Ano, menší do většího lze, naopak ne. A4 je bohatě prakticky dostačující, to je klasický kancelářský papír...

hodnocení

jj, ale ještě stále mi "neberou" ty mikrony,

Nejideálnější tlouštka je jaká? s vyyším číslem, nebo nižším?

ladinpraha*

Nejideálnější tloušťka je ta, kterou k tomu laminátoru nabízejí. Na tu je nastavena teplota a rychlost posunu. Když použiješ silnější, tak se nemusí dobře svařit, protože se neprohřeje, při slabší se může roztéct.

doplněno 05.12.12 22:32:

Vždyť to tam máš jasně napsaný! Dvě nastavení, to znamená dvě teploty - pro 80µ ± 5µ a pro 120µ ± 5µ. Co je na tomhle nejasnýho? A fólie je vždycky dvojitá - 2x80 nebo 2x120µ. Papír přece vkládáš mezi ty fólie.

hodnocení

aha, ale co když je napsáno toto - 2 x 75 a 2x 120, to zase je co?*nevi*

doplněno 05.12.12 22:13:

např. tady - officedepot.cz/...

hodnocení

ano ano, nepřečetl jsem si to v popise *hi*

hodnocení

podívejte ještě jsme objevil toto -

laminátor Sigma EL 24li , můžete si navolit tloušťku fólie v daném rozpětí. Volí se i napětí podle tloušťky fólie..

Pouch -100-125 mic. (4-5 mils).

šířka 230mm
Laminovací rychlost 0,3m/min
Příkon 550W
Napájení 230V, 50Hz
Hmotnost 2,3kg
Rozměry 419,5x163,5x101 (mm)

Laminátor A4, jaký koupit

hodnocení

počkejte, a co to je laminování za studena? co je to za blbost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]