Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam doma 3 pocitace a potreboval bych vyclenit jeden disk, ktery by byl spolecny pro vsechny. Problem je, ze na pocitacich jsou ruzne operacni systemy - linux, win XP, win 2000.
Nejlepsi by byl asi nejaky externi disk, ale jak to udelat, abych nemusel pokazde disk prepojovat a mel k nemu pristup ze vsech pocitacu naraz? Tusim, ze se prodavaji specialni sitove disky, ale bohuzel nikde na Alze jsem je nenasel. A predpokladam, ze u disku tohoto typu - alza.cz/... nic takoveho mozne neni.
Dokezete mi prosim poradit nejake reseni? Predem moc dekuji za pomoc!
1) Nasdílet můžes kterýkoliv disk ve kterémkoliv počítače. Problém je jediný, musí být spuštěn ten počítač na kterém je nasdílený disk
2) ano tento lze použít, ale jen v případě že ho buďto nasdíliš na jednom z tvojich pc a nebo ho připojiš na router který má usb a umí ho použít ne jen jako printserver
3) použil jsem tvuj odkaz a hned o pár řádek níže je to co hledáš- lan disky. alza.cz/... popřípadě ne jen disk, NAS server- což je několik disků
Více řešení alá síť mě nenapadá
Jenom varování, pokud nemají počítače rychlé gigabitové síťové karty a nejsou propojené přes gigový switch, tak bude při větších objemech dat podobné sdílení dost pomalé. Jestli to je na nějaké menší soubory a adresáře tak to bude v pohodě, ale jestli půjde třeba o nějaké velké adresáře s fotkama, mp3 a podobně tak to může být dost k naštvání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.