Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat notebook do školy?

Od: smilinka* odpovědí: 7 změna:

, chci si koupit notebook, ale nemám s tím skoro žádné skušenosti a hodila by se mi tedy každá rada popř.

jestli byste mi hli doporučit konkrétní značku či výrobek nebo mi říct, na co si mám dávvat pozor?

Abych byla konkrétnější: původně jsem si přála 17palců obrazovku, ale tyto notebooky jsou težké,

jsou brzy vybité a vyšší cena .Notebook budu mít nejspíš hlavně doma pro sledování filmů a další zábavu,

ale taky s ním budu cestovat a budu ho používat ke studiu ( jdu na střední školu).

Takže potřebuji notebook pro normální využití, aby nebyl moc kazový, byterka něco vydžela a čím větší obrazovka tím líp.

Nemám moc financí...cena kolem 12.000,-

Nejsem si jistá jestli za takovou cenu koupím slušný notebook, ale byla bych moooc vděčná za jakoukoli radu*modla*

a jetě aličkost...já opravdu nejsem technický typ a vůbec nerozumím jakýmkoli odborným názvům.*nevi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za tyto peníze pořídíš pro tebe vejmi slušný noťas. vyber si 15ti palcový. Značku ti záměrně nebudu nabízet, protože každý tady preferuje značku svoji. Rada, vezmi penízky a zajdi se podívat do prodejny, které jsou zaměřeny na prodej PC. Nechoď do obchodňáků. Slušný prodejce se zeptá jaké máš představy a podle toho ti nabídne co je v sortimentu. Jelikož je toho obrovská spousta, tak bych ti poradil, vezmi ssebou někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí a sama si srovnej v hlavě co od notebooku opravdu budeš potřebovat. Dnes je trh nasycen a kvalita je téměř srovnatelná. Dobrou volbu

hodnocení

0x

Radil bych ti vykašlat se na řidičák na motorku a raději připlatit na noťasu nebo budeš litovat. Nejlepší značky jsou Dell, HP, lenovo. Asus beru jako střed, ale tak jako tak noťas s 15,4 úhlopříčkou, slušná konfigurace, dobrá baterka, tak to se za 12 nechytáš. Leda ze by sis pořídila třeba netbook Asus EE, což je asi tak 10 úhlopříčka, ten vydrží na baterku hodně, je malinký, dobře přenosný, ale zase pro někoho až moc prťavej a ne moc výkonej. A pokud zábavou myslíš hry a to nové hry a trváš na výdrži tak to s cenou hodně přitlač.

Takže nejdřív si rozmysli na co to opravdu chceš, protože k něčemu se musíš přiklonit víc a k něčemu míň a pak můžem začít něco navrhovat

hodnocení

0x
Mohu znát aspon město odkud jsi, ohledně rady jednoho obchodu s pc který je na vysoké úrovni a se sdělením požadavků ti pomohou co nejlépe si vybrat...

guess*
hodnocení

0x

V dnešní době se za 12 tisíc dá sehnat poměrně slušný notebook. Žádnou hitparád nečekej, ale snad budeš spokojená.

Zkus navštívit specializovaný obchod, jen ne nějaký elektro, tam ti houby poraděj.

smilinka*
hodnocení

ahoj moc díky za odpovědi...no a můžu zajít do obchodů v okolí Brna a Hradce Králové

Tak tady je adresa jednoho z nej obchodu co znám já i spousta lidí, možnost použít e-shop i přímý kontakt je naprosto ideální..
Já id nich mám již třetí pc a jsem spkojen tak jako vždy, v obchodě je možnost osobního poklábosení ohledně toho co v pc bude a nebude, příjemný personál, ve všech obchodech od nich pokecání o budoucím nákupu s člověkem z oboru jenž tomu rozumí jak požadavkům laika tak i informovanějšího člověka.Možnost dokupu či objednání jakýhkoliv doplnků a pro tebe ideálníh věci vyřčení požadavků, maximální sumy a o víc se teoreticky nemusíš starat...
Pobočka Brno
ALFA COMPUTER CZ, s.r.o.
Minská 30, 616 00 Brno - Žabovřesky
tel.: 538 728 650
fax: 541 211 280
e-mail: brno@alfacomp.cz
GPS souřadnice: 49° 12 40.35 N a 16° 35 2.49 E, zobrazit prodejnu na mapě
Standardní otvírací doba všech prodejenpondělí 9:00 - 17:00
úterý 9:00 - 17:00
středa 9:00 - 17:00
čtvrtek 9:00 - 17:00
pátek 9:00 - 17:00
sobota 9:00 - 12:30
neděle zavřeno
Jak se k nám dostanete
Tramvají
číslo 3 a 11 ze směru Česká (přestupní uzel) - směr Bystrc - Rakovecká, Bystrc - Ečerova, Komín - vozovna. Vystoupíte na zastávce Králova, prodejna je asi 15 m od této zastávky.
číslo 3 a 11 ze směru od Bystrce - směr Stará osada a Lesná. Vystoupíte na zastávce Tábor, prodejna je asi 100 m od této zastávky.
Autem
ze směru od Blanska, Svitav, Boskovic, Kuřimi - kolem GLOBUSU po ulici Hradecká, ulicí Pod Kaštany kolem objektu MINOLTA na ulici Minskou
ze směru od Bystrce - ulicemi Bystrcká, Branka, Hlavní, Štursova, Horova, Minská
ze směru od hlavního nádraží ČD - ulicemi Nádražní, Nové Sady, Husova, Veveří, Minská
ze směru od Břeclavi - ulicí Skandinávskou kolem OLYMPIA centra, dále ulicí Hněvkovského, Svatopetrskou, Dornych, Koliště, Veveří, Minská
ze směru od Vyškova, Slavkova u Brna - po dálnici od Olomouce, potom ulicí Olomoucká, Křenová, Koliště, Veveří, Minská nebo po dálnici od Olomouce, potom ulicí Ostravská, Hladíkova, Zvonařka, Poříčí, Křížová, Mendlovo nám., Úvoz , Veveří, Minská
ze směru od Rosic u Brna - po dálnici , sjezd na exit Brno-Bohunice, Jihlavská, Vídeňská, Poříčí, Křížová, Mendlovo nám., Úvoz, Veveří, Minská
Prosím pro ostatní neberte to jako reklamu i když ono to asi jinak nevypadá že..chjo..snažím se jen pomoct, kdysi jako neznalý jsem se nechal nachytat obchodem za rohem, nikomu to nepřeji..
A smilince hodně štígra při nákupu a používání..s pozdravem Adam.
doplněno 17.08.09 20:27: A soráč za ty chybky, ten potvora telefon to neumí opravit..
smilinka*
hodnocení

mc díky, určitě tam zajdu;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]