Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování filmů - zločin?

Od: jin* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak to přesně je když stáhnu nějaký film třeba z uložta. Je to tak, že stahovat můžu, ale jen pro vlastní účely, ale nesmím to šířit dál?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

presne tak

jin*
hodnocení

Mockrát díky

kangaroo*
hodnocení

1x

Ohrozit nelegálnost mohou pouze torrenty, kde zároven stahujete a jiným lidem sdílíte torrent data. Pro vlastní potřebu můžete stahovat legálně jakýkoliv obsah, který není jinak v rozporu s dobrými mravy.

Já jsem si v µTorrentu nastavil v nastavení, aby se to ode mě neposílalo dál, ale zase to je proti "pravidlům" torrentu. *ee*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - stahovat ano, ale sdílet ne. Problematické je stahování u softwaru - tam je to na hraně nebo až za ní. Zdravím!

Právě že u SW je to legální-pokud stahuješ free nebo share na zkuš.dobu a pak zakoupíš licenci neby odinstaluješ!

V podstatě stahovat filmy hudbu atd je na hranici legálnosti ale v podstatě ,pkd nebudete šířit dál ,prodávat veřejně provozovat atd,tak se nic neděje.

Torrent - smí se stahovat jen free soubory (nebo soubory volně stažitelné na zkušební dobu)

Stahování z úložišť (share serverů) - legální jsou audiovizuální díla pro vlastní potřebu (hudba, film...)

Software, který není volně šiřitelný a k jeho aktivaci je potřeba např. licenční klíč, který se získá jedině koupením (takže všecky ty MS Office, Photoshop atd.) se stahovat nesmí odnikud. To samé hry.

dzordz*

No, software.. pokud vyžaduje licenční klíč, ale instalačka je dostupná všem (aby si ji třeba stáhli i na jiném kompu), tak si ji stáhnout určitě můžu taky.

Pokud se k softwaru "nějak někde" dostanu a při instalaci zjistím, že tam je nějaký End-User License Agreement a že s jeho obsahem nesouhlasím (protože se mi nelíbí, že nesmím zasahovat, nesmím upravovat nebo se mi nezdá cokoli jiného), pak se dá diskutovat o tom, zda takováto data můžu mít v kompu nebo vypálená na cd. Za předpokladu, že jsem program "nikdy neinstaloval a nikdy nepoužíval", to vlastně ničemu nevadí.

kangaroo*
hodnocení

0x

Jo na software jsem zapoměl, tam to je horší, ale je tam nějaká polehčující vyjímka tzv. pro studijní účely. Jinak pokud nehledáte nějaký speciální software, tak ke všem běžným programů existují free alternativy zadarmo a nemusíte ani mít OS Linux.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]