Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloučení dvou listů v excelu

Od: dejvpha* odpovědí: 9 změna:

Zdravim vás přátelé, předem se omlouvám jestli jste tohle už tady někde řešili, nemohl jsem to najít.

Potřebuju sloučit dva listy excelu tak, abych získal z druhého listu jenom ta data která v prvním chybí. Mám databázi jmen s číslama, aadresou, věkem a poznámkou. Nepotřebuju nic sčítat ani jinak matematicky upravovat, chci to jen sloučit do jednoho listu a poté seřadit dle abecedy.

Předem děkuju za odpovědi. Hezký den.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

0x

Pokud to nechcete sčítat, tak to nepůjde před nabídku Data a sloučit. Budete muset zkombinovat funkci KDYŽ a do ní vnořit SVYHLEDAT. Nic jiného mě nenapadá. Ale možná někdo najde elgantnější řešení.

dejvpha*
Děkuju za reakci. Nevim bohužel kam tohle mám napsat, až takhle špatné je to se mnou. To budu muset napsat nějaký skript nebo tak něco? Každopádně díky za radu.

maryfrances*
hodnocení

0x

A chybí Vám data ve všech sloupcích nebo jen například v jednom, max. 2?

dejvpha*

Mám seznam jmen a dalších údajů ve dvou listech, ale většina těch jmen je v obou listech tj. dvakrát a já bych chtěl mít jeden seznam kde by bylo všechno. Taky děkuju za reakci.

charlies*

Já bych věděl jak, ale nastane tam problém pokud je tam např. Novák Jan a Novák Jiří (příjmení v jedné buňce, jméno v druhé buňce). Než se začnu rozepisovat, je tam nějaké příjmení dvakrát v každém listu? Pokud ano, je jich tam hodně?

dejvpha*

Jméno a příjemní je v jedné buňce, takže to asi půjde ... jsem jedno velké oko. :)

charlies*

Takže na listu 1 máš jeden seznam, na listu 2 druhý seznam, list 3 je prázdný. Spojený seznam vytvoříme na 3. listu, který je prázdý. Struktura listu 1 a 2 musí být stejná. Jednou klikni na buňku A1 a dej nahoře v menu Data - Sloučit, vyskočí ti okno a zde nastav tyto hodnoty:
Funkce - průměr (vím že jsi nechtěl nic počítat, ale předpokládám, že každé jméno má vždy jen jedno rodné číslo, adresu a proto to s daty nic neudělá)
Použít popisky v levém sloupci - zaškrtnout
Zatím nic nepotvrzuj. Teď budeš vybírat buňky, které budeš chtít sloučit, takže se přepni na list 1 a vyber buňky, které něco obsahují, zmáčkni klávesu Enter a klikni na Přidat. Přepni na list 2 a vyber buňky, které něco obsahují, zmáčkni klávesu Enter a klikni na Přidat. Klikni na Ok. Nyní by měla být data sloučená. Zkoušel jsem to a v Excelu 2003 mi to fungovalo.

dejvpha*

Díky, tohle vypadá už nadějně. Píše mi to hlášku: Zdrojový odkaz překrývá cílovou oblast. :(

charlies*

Děláte to na prázdný list, jak jsem psal?

doplněno 14.08.09 17:10:

Zjistil jsem takovou nemilou věc, ono to funguje jen částečně, ve výsledku by vám vyšel seznam jmen, ale jakmile se někde jinde v seznamu vyskytuje text, tak to vynechá.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]