Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace ram

Od: pedronik odpovědí: 5 změna:

mám v pc ram velikosti DDR2xgb 800MHz a teď jsem přišel zdarma k paměti DDR2 2x512 533MHz a mám dotaz zda když je vložím do PC tak jestli pojeddou a budu mít vlastně ram 3 GB nebo se budou hádat a pc se nerozjede.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

měly by bez problému fungovat :) Jen ty stejné dejte vždycky do slotů se stejnou barvou (pokud jsou barevně oddělené)

hm*
hodnocení

0x

Zkontroluj, jaké MHz používá deska pro komunikaci s RAM, jestli nebude potřeba snížit tu rychlost (jde-li to vůbec).

rajfer148*
hodnocení

0x

Tato kombinace by měla fungovat, nicméně, ty ddr2 o 800mhz se sníží vždy na tu menší frekvenci, tedy 533mhz. Poté bys to mohl zkusit přetaktovat v Biosu.

pedronik
hodnocení

Když jsem ty ramky vložil v pořadí 1 a 3 DDR2xgb 800MHz a DDR2 2x512 533MHz tak skončím v nabíhání BIOSU. Když skočím do BIOSU tak položka SYSTEM MEMORY MULTIPLIER je nastaven a AUTO pod tím je vidět 533 MHz a 800 MHz.

Nemám je přehodit ve slotech?

pedronik
hodnocení

Tak už to jede, přehodil jsem ramky ve slotech a rozjelo se to jen ted nevím na jakou prekvenci to mohu přetaktovat zatím jsem tam nastavil 600 Mhz a jede to, mohu to nataktovat ještě více?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]