Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk při staru počítače - chybové hl. DOSu?

Od: pravdomluvny* odpovědí: 12 změna:

Zdravím!

Počítač: Pentium III, nepatrně paměti, Win 98SE, MB neznámá. Trochu jsem se v něm vrtal. :) Při startu teď začne najíždět, disk je slyšet, ventilátor procáku se točí, ale na monitoru nic. A píská na mě! Zhruba tak 1s zvuk a 1s prodleva. A pořád se to opakuje. Nevíte co to může být? Napadlo mě třeba hlášení vybité baterie na desce. Ještě jsem se s tím nesetkal. Díky za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

angelcze*
hodnocení

2x

Asi si neco povytah nevim presne co tenhle ton signalizuje ale zkus jestli mas poradne zapojene RAMky, procesor muze byt taky povytazeny z patice, uz sem videl u znameho, ktery cistil vetrak a jelikoz byl k procaku pastou "prilepeny" tak to cely povytah a ani si toho nevsim.

pravdomluvny*
hodnocení

Díky za radu, ale samozřejmě jsem všechno projel už nekolikrát. Prohlédl, dostrkal, utáhl, zkontroloval...Zajímá mě konkrétní význam toho zvuku.

angelcze*

Melo by to byt popsany v manualu od zakladky ale jelikoz neznas typ tak asi ani nemas manual co? *smich*Nebo jestli mas instalacni Cd tak tam by mohl byt manual a pokud ne tak by tam alespon najdes typ zakladni desky a to by se uz treba dal manual dohledat na internetu nebo kdyz se kouknes primo na zakladni desku tak tam obcas je napsany typ nebo alespon kod ktery opises do googlu a zkusis to pomoci nej najit. Dalsi moznost muzes zkusit nejaky program treba Everes

pravdomluvny*
hodnocení

Určitě Ti děkuju za snahu pomoci. Pokud jsi schopen určit typ MB podle nápisu Made In Taiwan, budu Ti velmi vděčný. Žádné inst. CD nemám. Ten comp je v podstatě na výhoz. Jen jsem ho chtěl dát známému, kterému kleklo něco ještě staršího. A tím Everestem bych ho rád projel...ale když comp nenajede, je to těžko proveditelné.

angelcze*

Nj sorry sem si neuvedomil ze nejde zapnout *hi* Sem si ted znova precet prvni prispevek a pises ze zacne najizdet a nejde monitor, tak to bude grafika, ta nebude integrovana co? Jelikoz to je tak starej pocitac tak asi nema pridavny napajeni. Tak bych ji zkusil odpojit a znovu pripojit. Jinak opravdu nevim

pravdomluvny*
hodnocení

S tou grafikou máš pravdu. Je tam MV64V (Trio S3) No zkusil jsem ji cvičně vyndat, oprášit a zasunout. Stále píská, stále píská... :)

angelcze*

Tak nevim treba odesla na lepsi misto *dril* Zkusil bych tam dat jinou jestli mas moznost sehnat nekde.

pravdomluvny*
hodnocení

Díky, zkusím ještě počkat, jestli někdo neví význam té zvukové hlášky.

cybermagefroll*

To záleží na základní desce, respektivě na verzi BIOSu.

www.helpwithpcs.c/...

pravdomluvny*
hodnocení

Díky i Tobě. Jenže to, co na mě píská neodpovídá ničemu, co jsem kde vyčetl.

kamko007*
hodnocení

0x

to vypadá na paměti

pravdomluvny*
hodnocení

Paměti jsem prohodil, zkusil do jiných umístění i zkusil jiné...stále píská, stále píská... :)

Myslím, že pojede směr sběrný dvůr. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]