Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo může na můj facebook?

Od: jarm® odpovědí: 8 změna:

Na FC mám příspěvky a fotky jen pro přátele. Jen-že moji přátelé mají další přátele. Když vložím fotku, shlédnou ji jen MOJI přátelé nebo ještě jejich přátelé? (To se nedá nijak jinak napsat - přátelé mých přátel). Jak mohu vyloženě blokovat nějakou osobu, aby viděla jen moje jméno a profilový obrázek, který jsem nahrála jen jako stín a nic víc. Děkuji

doplněno 09.01.13 18:25:

Děkuji, nastavila jsem si blízké přátele a prohledala FC, ještě, že toho mám tak málo.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je jen pro přátele, uvidí ji jen přátelé (popř. přátelé těch, kteří jsou na fotce označení).

Vedle ikonky nastavení je nově i "přehled soukromí" a tam se dá všechno jednoduše nastavit.

askmenow*
hodnocení

2x

Záleží, jak si to nastavíš. U příspěvků (případně u celých fotoalb) si můžeš nastavit, zda to uvidí všichni, tví přátelé, nebo přátelé a přátelé přátel, případně "vlastní nastavení", kdy to umožníš jen některým skupinám, teré si předem vytvoříš. Jednoduše se dá většina toho spravovat pod každým statusem, či v nastavení každého fotoalba - bývá tam ikonka zeměkoule, lidí atd.

Pokud si nastavíš vše tak, že to uvidí jen přátelé (včetně fotek, statusů, popisu o sobě atd.), jen profilovou fotku (+ tu fotku nad tím, nebvzpomenu si na název) a jméno uvidí každý, koho si do přátel nepřidáš.

Přihlaš se a vše si můžeš nastavit v sekci Nastavení soukromí, pak u jednotlivých fotoalb atd.

doplněno 09.01.13 20:48:

dzordz: Není to nesmysl? Jak to s přímým odkazem myslíte? Nefunguje mi to ani u fotografií lidí, kteří mají v přátelích moji přátelé.

dzordz*
hodnocení

2x

Mimochodem kdokoli uvidí jakoukoli fotku, když na ni od někoho dostane přímý odkaz. A nemusí ani být přihlášený.

doplněno 09.01.13 23:31:

Přímý odkaz na obrázek, ne na stránku s obrázkem. Např. sphotos-a.ak.fbcdn.net/... je nastavena "pouze já". Pustím druhý prohlížeč, kde nejsem přihlášený, a s klidem se otevře.

askmenow*

Máte pravdu, taky mi to tak funguje. Zvláští jsem přesvědčená, že to dříve nešlo.

No... je to tedy o tom, že člověk nesmí mít v přátelích hlupáky, kteří by jeho fotky vynášeli. Koneckonců i kdyby toto nešlo, mohli by je takový lidé ukládat a rozesílat jako přílohy/nahrávat jinam.

dxd
hodnocení

0x

Facebook je naprostá ztráta soukromí, i když si tam nastavíš jakoukoliv ochranu, pořád tě někdo může sledovat. Každý má Fecebook i já mám Facebook, ale dnes je to všem jedno .-)

Omyl. Každý nemá Fecebook. Kupříkladu já ho nemám, nikdy jsem ho neměl a nikdy ho ani mít nebudu.
hodnocení

Záleží na tom, jaké informace o sobě tam dáte. Já mám nick , napsáno, že jsem žena a na profilové fotce mám jen stín jak jsem se fotila když dopadalo sluníčko na cestu. Dávám si pozor, abych tam nedala nějakou fotku, kterou by mohl někdo použít, spíš skupinové nebo přírody. FC používám pro kontakt s rodinou, která bydlí na druhé straně republiky a já znám jejich známé a oni znají zase moje známé.Je to pohodlnější tam mít na jednom místě nějaké události nebo sdělení například fotky z procházky z kraje, který oni znají. Všechno se dá zneužít, ale když se FC a jiné sociální sítě užívají s rozumem, tak člověk nemusí mít strach. Ale to je můj názor, chtěla jsem si jej ještě víc ošetřit pro nezvvané oko.

hodnocení

0x

Zase tady někdo nadává na FB? Už mě to unavuje... soukromé informace můžou získat i ze stránky o zahrádkářství, kam často chodíte. Ne všechna políčka na FB jsou nutná vyplnit a nemusíte mít milion přátel a nahrávat tam fotky ze soukromých akcí, o kterých nechcete, aby někdo viděl.

Za blbost se platí. Chudák Facebook tohle odnesl. Nevidím nikoho nadávat na auta, protože sráží lidi. Nejde o to, jaké auto (stránku) řídíte (navštěvujete), ale o to, jak k tomu přistupujete. Vypňovat citlivé údaje a sdílet spoustu fotek, je jako řídit v opilosti uprostřed města. A pak plakat nad rozlitým mlíkem, až se něco stane...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]