Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení mobil-PC kabelem

Od: lubombar® odpovědí: 9 změna:

S instalací kabelu pro připojení mobilu k PC mám potíže.
Mobil Sony Ericsson K500i, doporučený kabel USB cable DCU-11, počítač s Win XP Home.
Ze stránek Sony Ericsson jsem stáhl rozšíření Průzkumníka výrobce SusTeen a ovladač pro kabel. Instalace rozšíření Průzkumníka bez problémů, instalace ovladače s hláškou, že není potvrzena kompatibilita s Windows a že to asi nebude fungovat správně a to je pravda -nechodí to. Přitom při kontrole přes správce “Toto zařízení zařízení pracuje správně“ nikde žádný konflikt. Stažení, odinstalaci a novou instalaci jsem opakoval se stejným výsledkem.
Nevím co dělám špatně, poradí někdo?
Poznámka: průvodním jevem po instalaci je, že žádnou cestou nejde spustit výzkumník a před restartem je hláška „ukládají se data běžícího programu Proxy Desktop“, to se zastaví a musím to ukončit s tím že se ztratí data. Přitom na správci úloh není žádná úloha spuštěna. Po restartu je vše OK ale kabelové propojení stále nefunguje.
S pozdravem čekám na radu Luboš

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
zkuste pouzit program MobilEdit. Mel jsem s tim taky problem, existuje nejaky program, ktery USB meni na port COM (jen se tak tvari) a pak to uz slape.
adam*
Dobrý den, taky mám ten samý problém. Mohl by mi někdo poradit kde se na stránkách SE dá stáhnout ten soubor SusTeen? děkuji
Susteen neznám...doma jsem pro SE naistaloval SE file manager...
koukni sem: poradna.mobilmania.cz/...
a taky sem: k750i.net/...
To že neni prán SE500 neřeš :)
hodnocení

Měl jsem potíže s připojením mobilu SE K500i k počítači. Při řešení problému jsem se dostal až k manažerovi SE se kterým jsem vedl korespondenci. Nakonec se ukázalo, že vše bylo OK a chyba byla na mé straně, porušené soubory Exploreru se napravily reinstalací systému. Níže je návod o managora SE
Jejich ovladač není podepsaný.
Vazeny zakazniku, dekujeme, ze jste kontaktoval zakaznicke centrum spolecnosti Sony Ericsson.
Pokuste se, prosim, nainstalovat USB kabel podle nasledujicich instrukci:
Instalace USB kabelu DCU-11:
1. Nepripojujte zatim USB kabel k pocitaci. Jestli mate k dispozici, vlozte CD, ktere jste
obdrzel s Vasim telefonem nebo kabelem do PC.
2. Pripojte USB kabel do USB portu. S vlozenym CD v CD mechanice by instalace mela
probehnout automaticky bez jakekoliv informace na monitoru.
3. Bez vlozeneho CD, zvolte INSTALL FROM LIST OR SPECIFIC LOCATION, nasledne zvolte
NEXT. Zvolte DONT SEARCH, I WILL CHOOSE DRIVER TO INSTALL, kliknete na NEXT.
4. Vyberte HAVE DISK a nasledne BROWSE. Vyberte ovladac na CD nebo stahnuty ovladac
umisteny na pevnem disku. Kliknete na OPEN a OK.
5. Zvolte USB KABEL DCU-11 se seznamu modelu a kliknete na NEXT. Vyberte FINISH
na poslednim okne pruvodce instalaci.

Kontrola instalace USB kabelu:
1. Vyberte START > SETTINGS > CONTROL PANEL > SYSTEM > HARDWARE > DEVICE MANAGER.
Najdete USB kabel v polozce PORTS. Udelejte si poznamku o vyuzitem COM portu.
2. Zvolte CONTROL PANEL a rozkliknete ikonu PHONE MONITOR OPTIONS.
Zvolte zalozku COM PORTS a aktivujte COM port, instalovany pro Vas USB kabel. Potvrdte OK.

UPOZORNENI: Aby ste v Ovladacich panelech meli polozku Phone Monitor Options, musite nainstalovat libovolnou aplikaci ze Sony Ericsson CD.
V pripade, ze pouzivate ovladac z CD, muzete se pokusit stahnout ovladac i z nasi internetove stranky, z tohto linku:
sonyericsson.com/...
Pokud se Vam i navzdory tomu nepovede instalace kabelu, problem muze byt v operacnim systemu. V tomto pripade Vam doprucujeme jeho reinstalaci.

S pozdravem,
Rastislav Rozenberg
Sony Ericsson Call Center

Kontaktujte nas prosim znovu, pokud pozadujete nasi dalsi pomoc na adrese questions.cz@supp/... . Pro vice informaci o nasich produktech muzete tez navstivit nase internetove stranky sonyericsson.com/... .

sifonekx
ahoj,jestli máš ten program,tak mi ho prosimtě pošli,dííík
hodnocení

Ahoj, jaký program myslíš? Jsou dva.
1. Software na připojení nového HW tedy kabelu , je příbalem při nákupu nového kabelu- mohu dodat
2. Software na rozšíření Průzkumníka tak aby byl telefon vidět jako další disk- najdeš na stránce SonyEricsson -link je v této diskuzi.
Lubombar

zuki
hodnocení

0x

dobry;) , den moc bych vas chtela poprosit jestli neznate nejakou stranku s programem pro spojeni nokia 5300x music a pc . nebo alespon nevite jak by se tento program mohl jmenovat , pokousela sem se neco najit ale marne *plac*

K tomu je určen přímo firemní Nokia PC Suite
Najdete ho ke stažení zde: nokia.com/...
K tomu je určen přímo firemní Nokia PC Suite
Najdete ho ke stažení zde: nokia.com/...
Mimochodem tato odpověď tu už byla. Stačilo se podívat kousek níž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]