Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.Před tydnem mi antivirový program AVG8 fre na šel ukryteho Rootkita v ovadači Windowsu,problem je v tom že ho nejde smazat jelikož je ve složce zamčený.Už jsem vyzkoušel na odstranění rootkita tyto programy Vundo fix,kaspersky on-line scaner,Malwerbytes anti- malwer.Vysledek je takový že nic tyto programy nenašly nakaženého.Přitom mi co chvíli spadne windows a vypne PC.Spustím ho znova přes funkci v nouzovém režimu,poslední funkční konfigurace,navíc pokaždé shodí firewal bránu,takže musím zapínat ručně.Používám OS Windows Vista Premium Home.Nevím co je to za šmejda ale rozhodně nic dobrého neděla.Rootkit se nachazí ve složce Windows/system32/Drives/afh0gw.SYS,
Chtělo by to kouknout do msconfig. Už podle názvu je jasné, že nejde o ovladač, ale o kravinu, v msconfigu (start/spustit/msconfig) zrušíš spouštění těchto kravin po startu. Smazat tento soubor třeba přes unlocker- najdeš ho přes google.com
Unlocker mam v PC,vím že se to da tím smazat ale nemužu ho najít vyslím tim napadený ovladač.Avgečko ho popíše kde je,ale když ho hledám tak ho nemužu najít.Kdyby se mi to podařilo vypatrat tu složku s nakaženým ovladačem tak ho smažu přes unlocker.Jednou už jsem měl něco podobného ale to jsem ho tenkrát našel ve složce a smazal přes unlocker a byl klid..Příkazovým řadkem a zadaním msconfig jsem na nic nepřišel,moc dobře jsem se v tom neorientoval.Poradíš mi jak mám postupovat dál.
msconfig- po spuštění a to sem hoď jako obrázek
dyď ale píšeš konkrétní soubor...nad čim tedy uvažuješ?
Nakonec jsem odinstaloval nedavno nainstalované AVG8,misto něj naistaloval AVAST a je zda se klid, nic nenašlo.Tak se přiklaním k tomu že program AVG8 mohlo být napadené,instaloval jsem s cd z časopisuPC rady 10/2009.Problemy s tím začaly po instalaci.Děkuji za rady,a kdyby byl problem tak se ozvu.Dík
Zdravim, no dovolil bych si nesouhlasit...
zkuste si pro kazdy pripad sehnat Hiren´s Boot CD nebo CD ERD 2007 a v pripade takovych situaci nabootovat z nich. Muzete potom pristupovat k souborum na HDD zcela jinym zpusobem a muzete soubory vyhledavat, prejmenovavat ci mazat jak je libo...
Jsou to ale velice "silne" nastroje, takze bych doporucoval rozumnou obezretnost.
AVG 8 (8.5) neni uplne cool, ale doporucim jednu vec, pokud chcete pouzivat free antiviry (se vsemi nedostatky a omezenimi, ktere maji free verze) pak je radeji stahujte ze stranek vyrobce.
Zkuste radeji zauvazovat o placene verzi AV programu, nekdy se to fakt vyplati.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.