Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, mám tiskárnu Samsung CLX - 3305W a když si naskenuju fotku a pak ji vytisknu, tak se mi vytiskne menší než je originál. Zkoušel jsem ji v malování zvětšit, ale nepomohlo to. Ví někdo, jak na to? Děkuji.
Zkus ´proběhnout´ menu Kopírování (přes panel tiskárny), bývá definována velikost kopií nebo měřítko kopie vůči originálu...
V Malování jsi to zkoušel jak? - roztáhnout na obrazovce? - tím měníš jen velikost zobrazení, ne velikost obrázku (čili je to v tomto případě k ničemu) - musíš použít nějaký editor, který ti umožní definovat velikost obrázku v nějakých jednotkách (pix, cm, inch) - pokud máš Office, pak např. Photo Editor...
doplněno 04.12.12 23:47: OK - netušil jsem W7...
A není na tiskárně - buďto při nastavení při tisku v počítači a nebo přímo na tiskárně, dané nějaké měřítko zmenšení?
doplněno 05.12.12 11:36:PhotoEditor - není tam tlačítko, musíš přes menu Soubor - Tisk... Ve Photo Editoru nastavuješ velikost obrázku (opět v menu)...
no v malování ve win 7 je změnit velikost a tam měníš pixely nebo procenta. Takto. Naskenoval jsem fotku v max. rozlišení, to je 600 dpi. V Acdsee vidím rozlišení té fotky 3507x2481, toto rozlišení jsem zadal do malování a stejně se vytiskla fotka o něco menší jak na délku, tak na šířku.
Já nevím, v tiskárně je něco o zmenšení, zvětšení, potom A4, A5, letter, atd...zkoušel jsem to měnit a stále stejně to tisklo. Zkusil jsem i ten Photo Editor, ale jednak nevím, jak tam mám nastavit stejnou velikost jako originál a jednak nevidím v tom programu tlačítko tisk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.