Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocitac nebootuje

Od: kady odpovědí: 11 změna:

Ahoj vsem,

potreboval bych poradit od nekoho, kdo se trosku vyzna ve staveni pocitacu. Ja jsem v tom temer zacatecnik a snazim se slozit pocitac pro meho kamarada. Koupil jsem postupne zakladni desku s grafickou kartou, ramky, bednu, disk, procesor a zdroj. Zakladni deska je Asus P5gd1se socetem 775, k ni jsem prikoupil intel duo core 2 procesor, 45nm E7500, a zdroj s 500 gigovym diskem.

Po zapojeni vsech komponent na spravne misto zarizeni spustim, ale nic nenabiha. Roztoci se jen zdroj a vetrak na procesoru. Monitor ale hlasi no signal a disk se netoci ani cd-rom nereaguje. Pocitac ani nehlesne. Diky tomu, ze ani nepipne bych vyloucil vadnou grafickou kartu. Pro jistotu jsem vse zkousel s jinou grafikou a dosel jsem ke stejnym vysledkum. Zkousel jsem PC pustit bez ramek. Ty by mely byt ale take v poradku. Predpokladam ze u nich by pocitac vydaval nejaky zvuk. Monitor i zapojeni je take v poradku. Na jinem PC bezproblemove funguje. Zbyva tedy jen par moznosti co me napada. A tou hlavni je problem s procesorem.

Procesor by mel byt v soketu dobre zasazen. Vlastne ani jinak zasadit nejde, kdyz clovek nepouziva nejakou extra hrubou silu :) Nemuze byt tedy problem, ze deska nepodporuje tento typ procesoru? Lisi se od sebe jednotlive sockety 775? U procesoru je jeste pridavne oznaceni socketu LGA775. Jinak je to core 45nm. A pokud ne, cim jinym by mohl byt tento problem zpusobeny?

Predem moc dekuji za radu a omlouvam se, ze profesionalum trosku fusuju do remesla, ale je to asi sen kazdeho pocitacoveho blazna postavit si pocitac, ikdyz treba neni primo pro vas.

Kady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

2x

hodnocení

0x

Pokud se ti netočí pevný disk ani CD mechanika nejede a máš zapojené napájení, je vadný zdroj.

celp*

Ta deska je dost starý typ pro procesor Pentium 4.Nějak se mi nezdá ten co tam dáváte.Co set ýká zdroje proměřte výstupy orientačně multimetrem.

hodnocení

0x

Podle mne jsi spatne pripojil ten dvojkabilek s nazvem Power, co vede od tlacitka v predni casti.

Když se roztočí zdroj tak asi power reaguje ;)

hodnocení

0x

Nevím, proč vlastně skládáš PC když tomu téměř nerozumíš. A ještě ani ne pro sebe. Kamarád z tebe bude mít jistě radost.

Navíc jsi koupil někde v bazaru starou desku a cpeš tam procesor, který ta deska dle stránek výrobce nepodoporuje.

Jo a PC bez ramek opravdu nejede.

Profesionálům do řemesla nefušuješ, ale mohl jsi se zeptat již před koupí. Teď je pozdě.

kady

Zdrojem to urcite neni. Ten je v poradku. Je tedy dost mozne, ze deska nepodporuje uvedeny procesor. Da se nekde zjistit jake typy procesoru podporuje?

Jinak vetsinu veci jsem nekupoval. Skladam to do hromady ze starsiho PC. Takze mi jde spise o to to dat nejak dohromady.

celp*
hodnocení

0x

Podívejte se na tyto stránky třeba tam najdete něco podnětného: svethardware.cz/...

blackie*
hodnocení

0x
Jejda tak se nemusite hned do lidi navazet, ze se do neceho hrnou. Chybama se clovek uci. A myslel jsem ze tohle forum ma lidem pomahat a ne jim vycinit :) Ruku na srdce kdo z vas v pocitaci neco nezeslonil :) Rekl bych, ze temer kazdej si vzpomene na nejakou usmevnou chvilku.Urcite se nenech odradit. Je ale dulezite nez se do neceho pustis procist nejake navody. Na internetu je jich more.Pocitac je citliva technika a pri sestavovani je potreba si nejdrive zjistit zda se jednotlive komponenty podporuji. Blizsi info o zakladni desce muzes najit treba zde - asus.com/... o deskach se daji vzdy dohledat na strankach jednotlivych vyrobcu a kdyz budes dobre hledat, najdes i kompletni manualy k deskam :)Na podporu dvoujadroveho procesoru uz by si potreboval treba z tech levnejsich alza.cz/... ja osobne bych se drzel osvedcenejsich znacek - Asus, Gigabyte. Hodne uspechu ve staveni :)
kady
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]