Nejste přihlášen/a.
Nebudu mít problém kupovat si hudbu a filmy, když budu vědět, že ty peníze jdou tvůrcům a ne nějakým distributorům, co se válej v prachách a tvůrce dostane nějakou almužnu. Tvůrci jsou živi z koncertů a prodeje předmětů, takže já si zajdu na koncert a koupím si tam tričko, ale nějaký CDčka (který jsou stejně navíc akorát zátěž přírodu - prostě odpad) si můžou různí prostředníci strčit někam.
doplněno 06.01.14 21:46:Dobré je, podívat se na tohle video, kde Neil Gaiman mluví o "pirátství". Zkráceně: dal svou knížku volně ke stažení na net a prodeje jeho knih se zvedly o 300 %. Kdyby některé věci nebyly volně ke stažení na internetu, tak se nešíří a moc se třeba o nich ani neví (v některých zemích např.), ale díky internetu, díky tomu, že si tu hudbu/film/knihu lidi stáhnou, tak si autora třeba oblíbí a koupí si od něj něco, co by si nikdy nekoupil, kdyby to třeba viděl v obchodě, protože by nevěděl, co to třeba je.
Ochrana médií proti pirátským kopiím je zbytečnost, protože je ve výsledku na 99% neúčinná. Raději budou společnosti utrácet miliardy na ochranu než, aby vytvořil novou strategii 21. století prodeje a distribuce výhodné pro obě strany a vychovali si nové platící zákazníky. Asi na to koukám trochu jinak, ale věřím, že za nějakých 10let vznikne svobodná softwarová revoluce. Koukněte takový Windows, MS Office, Apple OS,.. web prohlížeče placený software, který začiná jasně ztrácet monopoly a je jisté, že dřív či později je semele kombinace Linux - Android apod. K pirátství CD/DVD/BD médií to je už přežitek v posledním tažení. Budoucnost je Internet, streaming, cloudy, IPTV, cardsharing, centrální domácí multimediální disková uložiště jako NAS.
Dobrý den, nevím, jaká autorská práva nebo na co konkrétně chcete (kolektivně nebo škola) uplatnit, ale pokud by šlo o tvorbu software, tak ho dejte jako freeware a nemusíte se trápit vymýšlením "šprajců", které stejně někdo obejde. Další možnost je viz odkaz. Zdravím!
Ochrana médií je na dvě věci, jistě víte na které ...
Je otrava koupit si legální DVD a před vlastním filmem muset shlédnout protivnou reklamu a varování před nelegálním šířením kopií. Je otrava koupit si legální CD a zjisti, že si je kvůli pitomé ochraně ani neposlechnete.
--- Já to řeším stažením bez reklam a bez ochrany, která by mi znemožnila legálně zakoupené médium shlédnout či poslechnout.
U mne tedy má tato "ochrana" opačný účinek (a myslím si, že nebudu sama).
---
Zajímal by mě, milí studenti GJŠ v Přerově, váš názor:
Proč distributoři v zájmu "ochrany autorských práv" otravují a obtěžují ty, kdo si film/hudbu koupili? Zdůrazňuji, že otravují pouze ty, kdo si médium pořídili legálně.
Ze všech mých legálně koupených médií jsem vypreparoval obsah.
Představte si, že se s návštěvou chcete podívat na film, člověk by se musel stydět ... pouštět jí něco tak tupého.
Mimochodem, svazování autorského díla s takovým hnusem je nejen porušením autorských práv, ale i urážkou nejen uměleckou, ale i lidskou.
Zdař žáci GJŠ. Názozy lidí jsou vcelku k ..., závisí na tom,co schválí naši nejlepší. Lid si může myslet co chce a využívat, zneužívat zákon. To chcete mj. přiznání, co si kdo stahuje, využívá bez svolení? Jedni se tím i živí a mají na to svůj názor, druzí to chtějí co nejlevněji, nebo zadarmiko a tak kradou, nebo chtějí, aby jiní něco tvořili zadarmo a ještě to prodají sami. Bylo, je a bude. Je někdo, kdo si něco cizího nestáhl? A vaše názory, jakou ochranu?
V podstatě už odpověděli všichni přede mnou.
Za prvé bych zkopírování něčeho nenazýval pirátstvím. Piráti jsou námořní lupiči.
Kopírování bych se nijak nepokoušel zabránit, stejně to nejde a jen to dá práci (vymyslet a pak obejít). A navíc ty všelijaké ochrany stejně nejvíc škodí těm, co si pořídili originál. Takže je-li na vybranou, každý normální volí produkt bez "ochran". Není-li na vybranou, skoro je lepší si nákup "chráněného" rozmyslet a počkat si na "nechráněnou" kopii.
Autorský zákon je velmi špatný a vlastně ani autory nechrání. Chrání lobbisty a jejich prapodivné spolky.
Já autorská práva neporušuji, autorství nikomu neupírám, za autora cizího díla jsem se nikdy nevydával.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.