Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepsání složky?

Od: krakatoa odpovědí: 13 změna:

Potřebuji poradit takovou blbůstku /pro všechny asi banalita, ale já na to nemohu přijít/. Dám do PC flash /64Gb/ a chci tam přetáhnout složku. Napíše to, že je chráněna proti přepsání /dřív to ale šlo/. Nevíte v čem je problém?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Není někde na boku flashky přepínač? - Některé jej mají jako ochranu proti nechtěnému zápisu/smazání - pokud tam je, tak jej přepni do opačné polohy...

;)

hodnocení

0x

Předpokládám, že tam ta chráněná složka skutečně není :) i když i to se může stát, říká se tomu profesní slepota.
Takže možná poškozený filesystém, u flešek běžná věc, pokud se vytahují bez odpojení. Zkus nějaký nástroj na kontrolu disku (chkdsk?), eventuálně (pokud to nepomůže) přeformátovat flešku.

krakatoa
hodnocení

Tak bohužel problém stále nevyřešen. Teď mi přišla nová SD mikro karta, chtěl jsem na ní hodit písničky a opět stejný nápis.

Disketa je chráněna proti přepsání. Odstraňte ochranu, nebo použijte jinou disketu. Přitom to nemá žádný přepínač proti smazání, ani s ní nikdo nic nedělal. Je čerstvě nová. Dělá to i u flasky.

wallkysek*

na straně redukce, by měla být posuvná část, kterou když přepnete do polohy číslo 2, tak se odemkne.

ladaadal*
hodnocení

0x

Mě tohle kdysi dělala taky flashka a stačilo ji zformátovat.

krakatoa
hodnocení

Na micro SD to není /ta redukce/ a na redukci taky ne. Zformátovat nejde, neb je chráněna i proti tomu.

wallkysek*

Můžu se zeptat jak vypadá redukce?

krakatoa
hodnocení

Jako klasická SD karta. Žádný zobáček na zamykání.

hodnocení

0x

To je Tvoje PC?
Jenom jestli to nemate v praci nebo skole zablokovany.

krakatoa
07.11.12 11:14
hodnocení

Moje.

luke237
hodnocení

0x
Pry to delaji nektere viry. Dalsi moznost je ze nedoslo ke spravnemu vyndani pri predchozim zapisu (poskozeny soubory system, jak uz nekdo psal vyse). S tim ale nesouhlasi ta "nova" mikroCD karta.
luke237
Nektera reseni problemu jsou popsana v tomto vlakne, konkretne navrat systemu do stavu, ve kterem to jeste fungovalo, zmena Pravidel pro pametova zarizeni (jednou z moznosti je uprava v registru).
luke237

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]