Nejste přihlášen/a.
Ahoj potreboval bych poradit. Mam v Excelu 10 listu v 1 sesite. 5 listu jsou zakladni data a 5 listu jsou aktualni data, ktera se v prubehu tydne meni. Potreboval bych aby se mi ty aktualni listy ke konci tydne prepsali hodnotami z tech zakladnich listu.
Pr.: Mam pondeli zakladni a pondeli aktualni. Potreboval bych aby v pondeli aktualni se objevili data z pondeli zakladni.
Vim ze to jde zkopirovat a vlozit ale jestli to treba nejde nekde nastavit aby se kazdy ten den prepsal prave tim svym dnem v ty zakladni verzi. abych nemusel kazdej den kopivat zvlast. Predem diky za rady
Dalo by se vyjít z této procedury ve VB:
Sub KopirovatCelyList()
Dim SBlok As Range, TBlok As Range
-zdrojovy list
Set SBlok = Worksheets("list1").UsedRange
-cilovy list
Set TBlok = Worksheets("list2").Range(SBlok.Address)
-kopirovat blok - hodnoty
TBlok.Value = SBlok.Value
Worksheets("list2").Select
End Sub
Nějak mi nefungujou barvičky a zmizely mi apostrofy, tak jsem je nahradil pomlčkou na začátku řádku. Udělejte z nich zpět apostrof, který označuje komentář.
Dolňte si tam i ostatní listy a pak to vždy podnělí pustíte jedním kliknutím a máte zkopírováno
Než se naučíte to vyřešit ve VB, bude vám to trvat dost dlouho
Ale zvažte použití funkce když ve spojení s funkcí dnes.
Např. =když(A1
V tomto příkladu, když v buňce A1 bude datum pořízení dat a já je chci "aktualizovat" po 7 dnech, dokud neuběhne 7 dní, v buňce bude hodnota z buňky A2 z listu1, po 7 dnech se ale bude již zobrazovat hodnota buňky A2 z listu 2.
Nevím, jestli se dá něco podobného použít na váš případ, protože to vyžaduje ještě další oblast dat, ale zvažte to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.