Nejste přihlášen/a.
Chtela bych se optat jeste jednou co mam delat s okny, ktera se mi zobrazuuji aniz bych si je vyzadala jako treba travian, sex shopy atd. uz sem se na to ptala driv a bylo mi receno ze u Firefoxu se mam podivat na nastroje- moznosti- obsah- a asi blokovet vyskakovací okna nebo tak neco... ale kdyz sem se na to koukala tak to bylo zatrhnuté takze ted opet nevim co s tim mam ddelat. Neni mozne, ze by to zpusoboval nejaky typ nejakeho viru? jo a muze s tim mit nejakou souvislost to ze se mi i nekolikrat za den zobrazuje modra obrazovka a pocitac se jakoby restartuje?predem dik moc za odpoved.
antivir mam avast a jak casto? no jak s me chce ale treba tak 2x tydne. jinak mam windows xp a jakej mam firewall?no to nak moc netusim kde to mam vycihnout?
Doufám, že Avast máš pravidelně aktualizovaný a spuštěný zároveň se systémem.
Nevím jak je to přesně na XP, ale v Ovládacích panelech bude nějaké Centrum zabezpečení a Brána firewall, tak se podívej, jestli máš firewall vůbec povolený, pokud ne, tak ho povol. V XP sice za moc nestojí, ale lepší jak nic
Z toho co píšeš si myslím, že nějaké čištění PC programy jako je CCleaner, Spybot Destroy, MalwareBytes a podobně, stejně jako defragmentace systému asi nehrozí, že?
jo takze sem koukala na firewall a mam to zapnuto a myslim ze avast se mi aktualizuje pravidelne tak nak sam a taky myslim ze sem si nakej spybot destroy stahovala a uz sem to s nim driv kontrolovala a neco mi to naslo tak sem to vsechno hodila pryc ale stejne mi to moc nepomohlo
No jednou dřív kontrolovat nepomůže, musíš PC pravidelně čistit a pravidelně kontrolovat na viry, spyware a podobnou havěť
Avast bude mít určitě nějaké plánování kontrol, tak si je nastav na automaticky, aktualizuj a zkontroluj PC
Stáhni si CCleaner a vyčisti PC včetně registru, nabídne ti vytvořit zálohu, tak ji udělej.
Program je v češtině a free, osobně s ním dělám čitění i 3x týdně, podle toho jak moc na pC dělám
Stáhni si MalwareBytes Antimalware, je také v češtině a free, aktualizuj ho a udělej kontrolu PC
Psalas, že Spybot máš, tak ho aktualizuj a uděle kontrolu i s ním
A stáhni si Defraggler a až skončíš s kontrolama, defragmentuj počítač. Program je také free, čeština je tam na stažení taky
Bylo by nejlepší udělat kontroly v nouzovém režimu, ovšem nevím, jestli to zvládneš - restartovat PC a při náběhu systému, než se objeví logo windows, několikrát stisknout klávesu F8 a vybrat Niouzový režim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.