Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ESATA - jak připojit do pc

Od: martas* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chtěl bych si koupit externí HDD s eSATA ale nevím jestli musím mít v PC taky "díru" na eSATA nebo jsou nějaké redukce, prosím o pomoc, díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sinner
hodnocení

0x

Zdravím zrovna mám vedle sebe exter.HDD s eSATA a USB vetšinou je kombinace obou variant. A ano pokud chcete využívat eS. musíte mít zakladní desku s tímto konektorem nebo použít toto lan-shop.cz/...

jdukolem
hodnocení

0x

Externí HDD,co to je? To je v boxu? Většinou se připojuje pomocí USB.

Buď koupíš něco hotového,třeba alza.cz/...nebo samotný HDD a vrazíš ho třeba sem nejlevnejsipocitace.cz/...

Obojí se připojuje pomocí USB

martas*
hodnocení

takže se budu muset podívat jestli to mám na desce nebo budu muset koupit, díky :) chci to hlavně proto, že má mít přenosovou rychlost až 3GB :)

luke237
3GB/s ani nahodou :) Mozna tak 3Gb/s z vyrovnavaci cache na disku. Vlastni prenos z ploten bude RADOVE nizsi.
luke237
Bezny HDD pro osobni pocitac ma prenosovku kolem 0,5Gb/s, profesionalni kolem 1-1,5Gb/s.

rv*
hodnocení

0x

Zvaž, jestli není lepší jít s proudem a pořídit si externí disk USB3 (nebo síťový). U eSATA často nefunguje připojení/odpojení za provozu.

martas*
hodnocení

Dobře, tak si asi přece jen koupím s USB 3.0 :) díky všem za odpovědi :)

rv*

Jen upozorňuju. že musíš mít i v PC USB3, jinak to pojede pomaleji. Jde dokoupit karta s porty USB3 do slotu PCIe, které taky v PC třeba nemáš, ale pak jde karta klidně dát i do volného slotu pro graf. kartu (PCIe x16), kde obvykle funguje.

martas*
hodnocení

jo USB 3 mám 2x takže neni problém, tak díky všem :)

sinner

V tom nemám problém ...v biosu nastavit e-sata na AHCI a disk odpojuji jako flashku .Jen doplním OS je win7 ,jak by to fungovalo pod XP nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]